TEKNOFEST uçuşa geçiyor

TEKNOFEST uçuşa geçiyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST başlıyor. 21 - 26 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan festival, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek.

Festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu sektörü, medya kuruluşları ve üniversitelerden oluşan 74 kurumun katılımıyla düzenleniyor. Türkiye’de gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılmasını hedefleyen ve gençlerin fikir ve projelerini hayata geçirebilecekleri önemli bir platform oluşturan TEKNOFEST, 09.00 - 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

34 farklı kategori

Yarışmalar, bu yıl 34 farklı kategoride düzenleniyor. TEKNOFEST 2020’den farklı olarak Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA, Yapay Zeka, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler yarışmaları ilk kez düzenleniyor. TEKNOFEST öncesinde düzenlenen bazı yarışmaların ödülleri de festival sırasında verilecek.

TEKNOFEST uçuşa geçiyorKatılımcıların web sitesi üzerinden online kayıt sırasında HES Kodu ile istenilen diğer bilgileri girmeleri gerekiyor. Ziyarete gelenler iki doz Kovid - 19 aşısını yaptırmış ise veya önceden hastalı geçirip tek doz aşılarını oldularsa alana giriş yapabilecekler. Hiç aşı olmamış veya tek doz aşı olmuş kişilerden ise giriş yapmadan önceki son 48 saatte yapılmış, negatif sonuçlu PCR testi istenecek. Festivali ziyaret edecek olan 18 yaş altındakiler için kayıt olma zorunluluğu bulunmazken festival alanına HES kodu göstererek refakatçileri ile birlikte giriş yapabilecekler. Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları, TEKNOFEST 2021 öncesi İstanbul Boğazı semalarında selamlama uçuşu gerçekleştirdi. Azerbaycan Hava Kuvvetleri ekiplerinin de MIG-29 uçaklarıyla eşlik ettiği selamlama uçuşunda uçaklar gökyüzünde yan yana uçtu. Yarım saatlik uçuş, vatandaşlar ve turistlerden yoğun ilgi gördü. 

Kim, ne sergileyecek?

- TÜBİTAK BİLGEM, CEZERİ ve ASELSAN yürütücülüğünde Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması yapılacak.

-  Orman Genel Müdürlüğü, deprem simülasyonu ile rüzgar simülasyonunu sergileyecek.

- Erin Motor, İHA’lar için ürettiği içten yanmalı motoru sergileyecek.

- TÜBİTAK MAM tarafından Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması düzenlenecek.

- 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nın kazananları projelerini sergileyecek.

- 2204 - C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nın ödülleri verilecek.

- Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, deprem, yangın, sel gibi afetlerde kamera görüntülerini analiz eden model uçağı tanıtacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.