TESK'ten 'Avm'ler Esnafı Göçe Zorluyor' İddiası

TESK'ten 'Avm'ler Esnafı Göçe Zorluyor' İddiası

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, büyük AVM ve süpermarketlerin kuruldukları bölgelerde sosyo-ekonomik yapının bozulduğunu, esnaf çeşitliliğinin azaldığını öne sürdü.

Palandöken, "Bilhassa Anadolu'daki küçük il ve ilçelerde devasa AVM ve mahalle aralarında mantar gibi çoğalan ucuzcu marketlerin açılması ile bitme noktasına gelen Anadolu esnafı çareyi göçte buluyor. Kentlerimizde hem nüfus azalıyor, hem de esnaf çeşitliliği kayboluyor. Artık konfeksiyoncu göremiyoruz. Mahallelerde berberler ile çay ocakları kaldı." dedi.

Anadolu'da esnaf ve sanatkarının çareyi göçte bulduğunu öne süren Palandöken, "Dünün itibarlı esnafları bugün büyükşehirlerde işçi oluyor. Perakende Yasası'nın çıkarılmasına, rekabet kurallarının konmasına ve şehir merkezlerine AVM yapılmasına izin verilmemelidir. Çünkü küçük esnafın yok olmasının yanında şehirlerde artık boşalıyor. Nüfus göçü nedeniyle bir Anadolu şehrimizde milletvekili sayısı 2'den bire düştü" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.