THY, 101’nci yıldaki tarihi uçuşa en genç pilota görev verdi

THY, 101’nci yıldaki tarihi uçuşa en genç pilota görev verdi

THY, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında Samsun uçuşunu, şirketin en genç pilot olan 29 yaşında Selin Sevimli’ye verdi.

Türk Hava Yolları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel, tarihi bir uçuş gerçekleştirdi.  

THY'de eğitimdekiler de dahil yaklaşık 5 bin pilot görev yapıyor. Bu pilotların içinde eğitim görenler de dahil 39’u kaptan olmak üzere toplam 211 de kadın pilot yer alıyor.

Milli havayolu şirketinin en genç kaptan pilotu olan 29 yaşındaki Selin Sevimli, dün tarihi Samsun uçuşunun kaptan pilot koltuğunda da görev yaptı.

THY, YOLCUSUZ TARİHİ BİR UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millî Mücadele'yi başlattığı tarihten tam 101 yıl sonra, İstanbul'dan Millî Mücadele'nin başladığı şehir olan Samsun'a düzenlenen yolcusu olmayan tarihi uçuş TK1919 sefer sayısı ile dün gerçekleşti.

9 MİLYON KİŞİ HATIRA BİLET ALDI

Bu sefere evlerinde kalarak katılmak isteyen kişiler ise hatıra biletleri oluşturdu. Bu tarihi sefer için 9 milyon kişinin hatıra bilet aldığı açıklandı. İstanbul'dan Samsun'a Boeing 737-900 ER tipi 'Of' isimli uçakla gerçekleştirilen TK-1919 sefer sayılı tarihi uçuşun kaptan pilotu Selin Sevimli, ikinci pilot ise Doğukan Demir oldu.

"LİSE YILLARINDAN İTİBAREN PİLOT OLMAYI HAYAL ETMİŞTİM"

Lise yıllarında bir kadın kaptanı kokpitte görmesiyle pilot olmak istediğini belirten Sevimli, “Pilot olmak benim lise yıllarımda dikkatimi çekmişti. O dönemde pilot nasıl olunur araştırmaya başlamıştım.

Daha sonra ise Anadolu Üniversitesi’nin pilotaj bölümü olduğunu öğrendim ve bu bölümü orada okuyabileceğimi düşünmeye başladım. Bu bölüme hazırlandım ve okula girdim. Okul bittikten sonra da 2013 yılından itibaren de THY'de uçmaya başladım.

THY, bayrak taşıyıcı çok önemli bir şirket. Dünyanın bütün noktalarına bayrağımızı taşımak ve THY’de uçmak öncelikle benim için bir gurur. Mesleki anlamda da böyle güzel bir şirket de işimi yapabildiğim için bu konuda çok mutluyum.” diye konuşmuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.