Topbaş: Gizli buzlanma olabilir, sürücüler dikkatli olmalı

Topbaş: Gizli buzlanma olabilir, sürücüler dikkatli olmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gizli buzlanma konusunda sürücülere uyarılarda bulundu. Topbaş, “Yolların çok açık olduğunu ve karların olmadığını görebilirsiniz. Fakat gizli buzlanma olabilir, sürücüler bu konuda dikkatli olmalı.” dedi

Afet Koordinasyon Merkezi’nde, İstanbul’da yağan kar yağışıyla ilgili açıklama yapan Başkan Topbaş, şimdilik trafikte bir sorun yaşanmadığını fakat sürücülerin gizli buzlanmaya dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Topbaş, “Sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu, biz her an takip ettik. Kış lastiği kullanan ve toplu taşıma araçlarını kullanan İstanbullulara duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Trafikte bir problem yaşanmadı. Şu anda da çalışmalar devam ediyor. Çarşamba da kar yağışının devam edeceği söyleniyor. Tedbirli olmak gerekiyor. Yolların çok açık olduğunu ve karların olmadığını görebilirsiniz. Fakat gizli buzlanma olabilir. Önceki yıllarda, gizli buzlanma sebebiyle kazalar meydana gelmişti. Sürücüler bu konuda dikkatli olmalı. Sokakta yaşayanlar da Metin Oktay Tesisleri'nde barındırmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.


"İSTANBUL, OLİMPİYATLARDA MADRİD VE TOKYO’DAN DAHA ŞANSLI"


Ayrıca, 2020 Olimpiyatları'na da değinen Kadir Topbaş, "2020’de olimpiyatlara aday olduk. Bugün sabah erken saatlerde Lozan’a, olimpiyatın başkentine seyahatimiz oldu. Orada 2020 için İstanbul’un adaylık kitabını Milli Olimpiyat Komitesi'yle birlikte takdim ettik. Biz üzerimize düşeni yaptık. Takdim ettiğimiz bu rapor çerçevesinde komite ülkemize gelecek. Mart ayında bizim deklare ettiğimiz alanlarla ilgili yerinde inceleme yapacak. Olimpiyatlara ciddi anlamda altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Tabi bunun sonucunu, 7 Eylül’de göreceğiz. Yarıştığımız Madrid ve Tokyo’dan daha şanslı olduğumuzu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.