Töre cinayeti gibi intihar

Töre cinayeti gibi intihar

İstanbul'da yaşayan Bitlisli Aycan'ın ailesi, onu kuzeniyle evlendirmeye karar verdi. "Başkasını seviyorum" deyip karşı çıkınca eniştesi tarafından kaçırılan genç kız, pencereden atlayıp intihar etti

 Töre cinayetleri, Batman'da ailesinin 'namus infazı'na kurban giden Hasret Daşlı'nın ölümüyle tekrar gündeme geldi. İstanbul'da 2 hafta önce yaşanan bir intihar olayının ardından da benzer bir dram çıktı... Genç kız kuzeniyle zorla evlendirilmek istenince canına kıydı. 21 yaşındaki Aycan Yüzügüldü, yoksulluk içindeki ailesine, çalışıp para göndermek üzere Bitlis'ten 2 kardeşi ile beraber İstanbul'a geldi. Bir süre amcasının yanında ikamet eden Aycan Yüzügüldü, daha sonra 2 kardeşi ile ev tutup Zeytinburnu'ndaki bir tekstil atölyesinde işe başladı. 

ASKER YOLU GÖZLÜYORDU 

Aycan, burada birlikte çalıştığı Şahin isimli gençle gönül ilişkisi kurdu. Şahin bir süre sonra askere gidince de genç kız asker yolu gözlemeye başladı. Tek hayali askerdeki arkadaşı Şahin'le evlenmekti. Gelin olma hayalleri kuruyor hatta halasının gelinliği ile fotoğraf çektiriyordu. Ama genç kızın mutlu günleri fazla uzun sürmedi, hayalleri töreye takıldı. Aycan Yüzügüldü, sevdiği adamın yolunu beklerken halası Halise ve eniştesi Adnan Y., onu oğulları Murat ile evlendirmeye karar verdi. Aycan Yüzügüldü aile meclisinin bu kararına itiraz etti. Fakat Adnan Y., oğlunu Aycan ile evlendirmeyi kafasına koymuştu. Genç kız ikna olmayınca oğlu ile kaçırma planı yaptı. 

KAÇIRIP BİR ODAYA KAPATTI 

8 Aralık günü bir düğüne gitmek için evden çıktı Aycan. Genç kızı kaçırıp Kumkapı tren istasyonu yakınında bulunan bir arkadaşının evine götüren Adnan Y. burada oğlu ile genç kızı aynı odaya kapattı. "Konuşun, evlenmek üzere anlaşın" dedi. Aycan, kuzenine bir sevdiği olduğunu, asker yolu gözlediğini, Murat'la evlenemeyeceğini anlattı. Ama ikna edemedi. O gece Kumkapı'daki evde tutuldu genç kız. Gece boyu süren evlilik baskısına direndi. Ve istemediği bir evlilik yapmaktansa canına kıymaya karar verdi Aycan. Herkes kahvaltıdayken, kilitli tutulduğu odanın camından aşağı bıraktı kendini. 

BİR HAFTA YOĞUN BAKIMDA KALDI 

Kanlar içinde kalan Aycan Yüzügüldü hemen Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Bir hafta yoğun bakımda kaldı ancak talihsiz kız tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak 18 Aralık'ta hayata gözlerini yumdu. 

ENİŞTE İLE KUZEN TUTUKLANDI
Ailesi, Aycan'ın cenazesini memleketi Bitlis'e götürürken İstanbul polisi de olayla ilgili operasyon başlattı. Enişte Adnan Y., hala Halise Y., ev sahipleri Mehmet Can K., kızı Seher K., ev sahibinin eşi ve evlendirilmek istenen Murat Y. gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen 6 şüpheli, intihara sebebiyet vermek suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, Adnan Y. ve oğlu Murat Y.'yi tutuklayarak cezaevine gönderirken diğer 4 şüpheliyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Savcılık, talihsiz kızın, intihar gecesi Murat Y.'nin tecavüzüne uğrayıp uğramadığını anlamak için adli tıp incelemesi de istedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.