Toz Polimerler

Toz Polimerler

Toz Polimerler

 

Polimerler çok sayıda molekülün kimyasal bağlarla düzenli bir biçimde bir araya gelmesi ile oluşur. Zincir bir yapı halini alan polimerler sentetik ve uzun bir şekilde ortaya çıkar. Polimerler çoğunlukla organik ya da sentetik yapısı ile bilinir.

Günlük hayatın birçok noktasında toz polimerleri farkında olmadan görmüş olabilirsiniz. Sentetik ve doğal yapısı ile karşınıza çıkan polimerler toz şekliyle kullanılacak biçimde sunulur. Gün içinde sıklıkla kullanılan boya kimyasallarında toz polimerleri görmeniz mümkündür.   

Toz polimerler çimento esaslı ürünlerde harcın yapıştırma özelliğini artıran malzemeler olarak karşımıza çıkar. Malzemeye yapışma, yüksek su direnci, yüksek esneklik ve çalışma kolaylığı sağlar. Bu özellikleri nedeniyle mantolama yapıştırıcı ve sıvalarında, seramik yapıştırıcılarında, su yalıtım ve sıva yapıştırıcılarda, tamir harçlarında ve derz dolgularında kullanılmaktadır.

Toz polimer, yapıştırma harcı bileşenlerinin birbirleriyle homojen bir şekilde karışmasına yardımcı olur. Yapıştırma harcının performansını artırarak verimlilik kazandırır. Ayrıca, harcın mekanik özelliklerinin artmasında etkilidir. Termal ve mekanik gerilimli inşaat malzemelerine elastikiyet sağlar. Çekme-eğilme testleriyle ölçüm sağlanır. Üründe pratik olarak vinil kokusuyla birlikte tespit edilebilmesi mümkündür.

Toz polimerler birçok şekle girme özelliği ile ayrı bir bileşen olarak karşınıza çıkar. Buna göre katı, sıvı ya da çözelti şeklinde toz polimerlerle karşılaşabilirsiniz. Üstün yapışma özelliği ile ön plana çıkan toz polimerleri inşaat sektöründe kolay ve hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Toz Polimerlerin Özellikleri Neler?

Toz polimerler yapıştırıcı özelliği ile inşaat ve yapı kimyasalları sektöründe geniş bir yer kaplar. Özellikle harç, yapışma, kırılma mukavemeti, aşınmaya karşı yüksek dayanıklılık gibi özellikler toz polimerleri ön plana çıkaran detayların başında yer alır.

İnşaat ve alanında bazı mekanik özelliklerin artırılmasında toz polimerler sıklıkla kullanılır. Yapı malzemelerinin elastikiyet kazanması açısından toz polimerler etkili bir bileşen olarak bilinir.

Yapıştırma işlemlerinde hızlı ve sağlam sonuçlar elde etmeniz için gereken pek çok özellik toz polimerlerin içeriğinde standart olarak yer alır. İnşaat ortamındaki birçok yapıştırma ihtiyacına toz polimerler karşılık verebilir.

Düşük sıcaklıkta bile toz polimerleri kullanarak yüksek bir mukavemet sağlayabilirsiniz.

Kaliteli ürün yelpazesi ve geniş dağıtım ağıyla Kimteks, yapı ve boya kimyasalları hammaddelerini hem yurt içi hem de yurt dışı pazarında müşteriyle buluşturmaktadır. Ürün portföyü hakkında detaylı bilgi almak için www.kimteks.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.