Trabzonlular hamsiye doydu

Trabzonlular hamsiye doydu

Beylikdüzü Trabzonlular Derneği'nin düzenlediği "1. Hamsi Festivali"ne yoğun ilgi gösteren vatandaşlara bol bol hamsi ikramı yapıldı.

Beylikdüzü Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen "1. Hamsi Festivali"ne destek amacıyla Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yalçın, Ali gençbay ve Efrahim Yeşil de katıldı. 

Dernek Merkezi'nde düzenlenen ve çok sayıda Trabzonluların katıldığı festivalde, bahçeye kurulan mangallarda hamsiler kızartıldı. Soğuk havaya aldırış etmeyen Trabzonlular, bir yandan hamsileri kızartırken, bir yandan da kutladıkları festivalin heyecanını yaşadı. Programa katılan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın da, Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un selamını iletti. Yalçın, Hamsi Festivali'nden dolayı tüm Trabzonluları kutladı. 

Beylikdüzü Trabzonlular Dernek Başkanı Ali Osman Esertaş ve Dernek Başkan Vekili Hasan Limanoğlu'nun organize ettiği festivalde, misafirlere bol bol hamsi ikram edildi. Hamsi ziyafeti sonrasında ise okunan duaya tüm misafirler katıldı. Dernek Başkanı Esertaş, hamsinin Karadeniz yöresinde önemli bir kültür olduğunu dile getirerek, düzenlenen festival ile hamsi tadını İstanbul'da bir kez daha tatmak ve Karadenizli olmayan misafirlere de tanıtmak düşüncesinde olduklarını ifade etti. Esertaş, kültürün yaşatılması için küçük çocuklara da tavada hamsi pişirmeyi ve adetlerini öğrettiklerini söyledi. 

Programa ayrıca Belediye Başkan yardımcıları Ali Gençbay, Efrahim Yeşil ve çok sayıda önemli sima da katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.