Trabzonluların şenliğinde 2 ton sarma 3 ton mısır ekmeği dağıtıldı

Trabzonluların şenliğinde 2 ton sarma 3 ton mısır ekmeği dağıtıldı

İstanbul’da yaşayan Trabzonlular, ‘Karalahana, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni’nde bir araya geldi. AK Parti, CHP ve MHP’li milletvekilleri horon oynadı ve vatandaşlara karalahana sarması dağıttı.

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü İstanbul’da da kutlandı. Karalahana, mısır ekmeği ve horon şöleni çerçevesinde yapılan kutlamalara CHP Grup Başkanvekil Arif Hamzaçebi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Parti Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Oktay Saral, Esenler Kaymakamı Nazım Bayramoğlu ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Esenler Dörtyol Meydanı’ndaki kutlamalarda yapılan konuşmalarda birlik beraberlik mesajları verildi. Trabzon’un Türkiye’nin birliğine katkı sağlayan önemli şehirlerden biri olduğunu kaydeden konuşmacılar, Trabzonluların da yaşadıkları bölgelere ekonomik ve kültürel olarak önemli katkı sağladıklarını anlattı.

Şenliğe katılan protokol üyeleri Karadeniz müziği eşliğinde bir süre horon oynadı. Esenler Belediye Başkanı Göksü ile birlikte protokol üyeleri daha sonra vatandaşlara bir süre karalahana sarması dağıttı. Şölende vatandaşlara 2 ton sarma ve 3 ton mısır ekmeği ikram edildi. Sarma ve ekmekten almak isteyen kalabalık birbiriyle yarıştı.

Eski milli futbolcu Fatih Tekke de şenliğe katıldı ve horon oynadı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.