Trump Beyaz Saray’dan son kez çıktı

Trump Beyaz Saray’dan son kez çıktı

Donald Trump bugün son kez Beyaz Saray'dan çıktı... Joe Biden'ın yemin törenine katılmayarak bir "başkan" olarak Beyaz Saray'dan ayrılan Trump'ın yaptığı açıklamalar büyük tepki çekti.

Sadece ABD’yi değil bütün dünyayı karıştıran ABD Başkanı Donald Trump bugün Beyaz Saray’dan son kez çıktı… Trump ve First Lady Melania Trump bugün, seçilmiş başkan Joe Biden’ın yemin törenini beklemeden Beyaz Saray’dan ayrıldı. Basın mensuplarının önünden geçerek Beyaz Saray bahçesine inen helikoptere binen Trump böylelikle, resmi olarak bir başkan olarak Beyaz Saray’dan ayrılmayı başardı.

Trump ve eşi First Lady Beyaz Saray’dan helikopterle ayrıldı.

Böylelikle ABD tarihinde bir ilke de imza atan Trump, Joint Base Andrews’e giderek son bir kez daha Air Force One’a binerek Palm Beach’e gitti. Beyaz Saray’da kısa bir açıklama yapan ve basın mensuplarına teşekkür eden Trump’ın açıklamayı askeri üste yapması bekleniyor. Trump’ın Beyaz Saray’dan çıkmadan önce, “Bu görev hayatımın en büyük onuruydu” derken teşekkür etti.

“UZUN BİR VEDA OLMAYACAK”

Öte yandan CNN’den Jeremy Diamond, Trump’ın helikoptere binmeden önce, “Bu uzun bir veda olmayacak” dediğini aktardı.

Askeri üste açıklama yapan Trump’ın prompter kullanmaması dikkat çekti.

Askeri üste müzik sesleri duyulduğunu aktaran ABD medyası, bu konuşmanın da bir miting havasında geçeceğini ifade etti. Trump’ın askeri üsse inmesiyle birlikte alkışlar ve tezahüratlar başladı. Top atışı ve bando müziği başlarken Trump’ın kızı başta olmak üzere birçok destekçisi de alanda tezahürat etti.

“Seni seviyoruz” sloganları atılırken Trump’ın konuşması başladı.

Trump konuşmasında, “Ben de sizleri seviyorum. Harika bir dört yıl geçirdik. Aileme, çalışanlarıma, arkadaşlarıma ve burada olan herkese teşekkür ediyorum. Çok çalıştığınız için çok teşekkür ediyorum. Çok şey başardık” dedi. Trump sözü eşi First Lady Melania Trump’a bıraktı. Melania Trump, “Sizin First Lady’niz olmak benim için çok büyük bir onurdu. Size sevginiz ve destekleriniz için çok teşekkür ederim. Aklım ve dualarım sizlerle olacak. Tanrı hepinizi korusun. Tanrı ailelerinizi korusun. Tanrı bu güzel ulusu korusun. Teşekkür ederim” dedi.

TRUMP: YAKINDA GÖRÜŞÜRÜZ

Melania Trump’ın sözlerinden sonra söz alan ABD Başkanı, “Daha söylenecek ne olabilir ki” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Trump konuşmasında, 4 yıllık görev süresince yaptıklarını ve başarılarını anlatırken, “Her şey çok karmaşık, dikkatli olmak gerekir” derken “müthiş sonuçlar elde ettik” ifadesini kullanarak bu verileri ve istatistikleri yeni yönetimin kullanacağı mesajını verdi. Trump, corona virüsü aşısının 9 ayda yapılmasına katkı sağladıklarını söylerken bunu, “Tıbbi bir mucize” şeklinde paylaştı. bu açıklama büyük tepki çekti. CNN, “Gerçekte ABD, bu aşının bu kadar kısa sürede oluşması için destek olan tek ülke değil” şeklinde bir açıklama ile Trump’ın açıklamasını doğruladı. Konuşması sırasında Joe Biden’dan hiç bahsetmeyen Trump, “Elimizden gelen her şeyi yaptık ve keşke daha sıkı çalışsaydık demedik. Harika insanlarsınız ve bu da müthiş müthiş bir ülke ve sizin başkanınız olmak büyük bir onur ve ayrıcalık” dedi. Ülkenin geleceğinin parlak olduğunu söyleyen ve yeni yönetime şans dileyen Trump, yeni yönetimin başarılı olacağını söyledi. Ülkenin temellerinin sağlam olduğunu söyleyen Trump “yakında görüşürüz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Biden’ın yemin törenini beklemeden Beyaz Saray’dan ayrılma kararı alan Trump’ın helikopteri sabahın erken saatlerinde Beyaz Saray bahçesine inerken görevliler de kutuları ve kolileri taşırken görüntülendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.