Turgut Reis Parkı Bugün Açılıyor

Turgut Reis Parkı Bugün Açılıyor

Sultanbeyli’nin çehresini güzelleştiren, çocuklarına yepyeni oyun alanları, vatandaşlarına dinlenme ve spor mekanları kazandıran parkların sayısı her geçen gün artıyor. Turgut Reis Parkı bugün hizmete açılıyor.

Sultanbeyli Belediyesi şehrin merkezine yakın olan ve halkın yoğun olarak kullandığı Yunus Emre Parkı ve Meydanı’nın yenilenerek hizmete girmesinin üzerinden çok geçmeden Turgut Reis Parkı’nın yapımı tamamlandı.

 1350 metrekarelik alana kurulan parkta tüm vatandaşlara hitap eden uygulamalar yapıldı. Çocuklar için çift katlı oyun gruplarının, 2 buçuk metrelik ipli tırmanma sistemlerinin ve ilk kez uygulanan yerden yüksek oyun alanlarının yanında, spor yapmak isteyenler için egzersiz aletleri bulunuyor. Ahşap oturma alanları ve pergoleler ise mahallelinin yaklaşan bahar aylarında buluşma noktası olacak. Üstelik park, engellilerin erişimine uygun dizayn edildi. Engelli vatandaşların kullanımına uygun spor aletleri yapılırken, görme engelliler için kılavuz kaldırımlar unutulmadı.

Parkın yerlerine baskı beton tekniği uygulanırken ışıklandırma sistemleri ihmal edilmedi. Park, içi ve çevresine dikilen ağaç ve çiçeklerle rengarenk bir görünüme kavuştu.

Açılış Belediye Başkanı Hüseyin Keskin tarafından bugün saat 13:00’de Turgutreis Mahallesi, Fatih Bulvarı, Aker Sokak’ta yapılacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.