Türk usulü petrol kuyusu!

Türk usulü petrol kuyusu!

Sancaktepe’de NATO boru hattından jet yakıtı çalan 2 kişi yakalandı. Şahısların, yakıt hırsızlığı için ev tuttukları ve kazdıkları tünelle yakıtın naklini sağladıkları ortaya çıktı

Eyüp Sultan Mahallesi Buhara Sokak’ta evleri bulunan vatandaşlar, sokağı saran petrol kokusu üzerine polise ve belediyeye konuyla ilgili bilgi verdi. Söz konusu adrese gelip inceleme yapan Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’n bağlı ekipler, çalışma başlattı. Sokaktaki evlerde tek tek inceleme yapan polis, 3 katlı binanın giriş katının dağınık ve topraklı olduğunu gördü.

Savcılıktan arama kararı çıkaran polis, eve girince petrol kokusunun sebebi aydınlandı. Yaklaşık 40 gün önce daireye taşınan 4 kişinin evin bir odasına 2 metre derinliğinde çukur kazdığı görüldü. Çukura giren polis ekipleri 15 metrelik bir tünel tespit etti. Yapılan incelemede tünelin cadde üzerinden geçen NATO boru hattına kadar uzandığı ve hattın delinerek hortumla jet yakıtı çekildiği tespit edildi. Evin diğer odalarında yapılan araştırmada ise şüphelilerin kazdıkları tünelden çıkan toprakları çuvallara doldurup bir odada biriktirdikleri görüldü. Evdeki aramalarını tamamlayan polis ekipleri evin etrafından gizlenerek şüphelilerin gelmesini bekledi. Uzun bekleyişin ardından her şeyden habersiz eve gelen Tarık K. (25) polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Tarık K.'yi gözaltına alan polis, diğer şüphelinin yerini de tespit etti. Ekipler Çetin A.'yı da yaşanan kovalamaca sonucu yakalayıp gözaltına aldı. Emniyette sorgulanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Olayın şaşkınlığını yaşayan mahalle sakinleri, “Mahalleyi petrol kokusu sarmıştı. Konuyla ilgili gerekli yerlere başvurduk. Polis de olayın petrol hırsızlığı olduğunu tespit etti. Bu kişiler yaklaşık 40 gün önce buraya taşınmışlardı.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.