Türkiye'nin en büyüğü denize indirildi

Türkiye'nin en büyüğü denize indirildi

Dünyanın önde gelen Ro-Ro taşımacılığı operatörlerinden U.N. Ro-Ro, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor. Küresel ekonomik krize ve dünya denizciliğindeki gerilemeye rağmen son beş yılda 260 milyon avro tutarında yeni gemi y

Gemiye adını ise Türkiye’nin Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk’ün eşi Nilgün Öztürk verdi. Nilgün Öztürk, geminin Türk bayrağı taşımasının ve mürettebatının Türk olmasının çok gurur verici olduğunu söyledi. Öztürk, doğurganlık özellikleri dolayısıyla kadınların gemilere isim anneleri olduğunu, bunun bir gelenek olarak devam ettiğini ifade etti.
“FİLO YATIRIMLARIMIZIN TOPLAMI 260 MİLYON AVROYA ULAŞTI”

U.N. İstanbul’un inşa edildiği Hamburg Flensburger Tersanesi’nde düzenlenen isimlendirme ve denize indirme törenine U.N. Ro-Ro ve yatırım fonu KKR’ın üst düzey yöneticileri ile taşımacılık sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı. U.N. Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Dünyanın 2008 yılından beri içinde bulunduğu kriz ve bağlı olarak denizcilik ve taşımacılık alanında yaşanan gerilemeye rağmen U.N. Ro-Ro olarak yatırımlarımıza devam ederek geleceğe yönelik hazırlık yaptık. Türkiye’nin 2023 vizyonu dış ticaret hedefleri doğrultusunda yapılan filo yatırımlarımızın toplamı, 2008 yılından günümüze 260 milyon avroya ulaştı” dedi.

Son beş yılda dünya ekonomisindeki büyümenin gelişmekte olan ekonomiler tarafından sağlandığını belirten Gümüşoğlu, bu dönemde denizcilik sektörünün de ciddi bir krize girdiğini anlattı. Gümüşoğlu, bu dönemde Türkiye’nin dış ticaretinin yüzde 40 arttığını, Avrupa’ya yönelik ticaretteki artışın yüzde 14 olarak gerçekleştiğini söyledi. Avrupa’nın Türkiye’nin dış ticaretindeki payının yüzde 46’dan yüzde 38’e gerilediğini belirten Gümüşoğlu, 2007 yılında Avrupa’ya olan TIR taşımalarının 244 bin civarında olduğunu, taşıma sayısındaki artışın 2007 yılından bugüne yıllık yüzde 1’in altında kaldığını vurguladı.
“ARAÇ TAŞIMA KAPASİTESİNDE YÜZDE 61 ARTIŞ”

Bu dönemde U.N. Ro-Ro’nun işlettiği hat sayısını 5’e çıkarttığının altını çizen Gümüşoğlu, “2007 yılında 9 gemiden oluşan filomuz daha da gençleşerek 12 gemiye çıktı. Aynı dönemde araç taşıma kapasitemizi yüzde 61 artışla 200 binden 322 bine çıkarttık. Bugün itibarıyla TIR taşımalarında yüzde 60 artışı taşıyabilecek 43.5 kilometrelik gemi kapasitemiz mevcut” ifadelerini kullandı.

Pendik ve Ambarlı’dan yapılan Trieste seferlerine 2009 yılında Mersin’i eklediklerini kaydeden Gümüşoğlu, “2010’da Ambarlı-Toulon ve 2011 yılında Pendik-Köstence seferlerini ekledik. 2007 genelinde 506 gidiş-dönüş sefer düzenlerken, açılan yeni hatlar ve filomuzun yeni gemileriyle sefer sayılarını yüzde 24 artırarak 626’ya çıkardık. Taşınan araç sayısı ise 5 yılda yüzde 12 artarak 179 binden 200 bine yükseldi” dedi.
“TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDA DENİZ OTOBANI KURDUK”

Bu rakamların, U.N. Ro-Ro’yu Türkiye’den yapılan ihracatın en önemli altyapısını oluşturan şirket haline getirdiğini söyleyen Gümüşoğlu, şöyle konuştu:

“2012 yılı, U.N. Ro-Ro’nun tüm veriler bakımından kriz öncesine döndüğü bir yıl oldu. Türkiye’nin en büyük lojistik ve uluslararası nakliye firmalarına en kaliteli hizmeti sunan Ro-Ro operatörü olarak, 12 modern Ro-Ro gemimiz, Avrupa’ya işletmekte olduğumuz 4 hat, sahibi olduğumuz Pendik Limanı, 550 çalışanımız ve Türkiye’nin geleceğine inanan ortaklarımız ile kurulduğumuz günden bugüne Türkiye ile Avrupa arasındaki en büyük deniz otobanını inşa etmekten gurur duyuyoruz.”

RAKAMLARLA U.N. İSTANBUL
Uzunluğu 208 metre olan U.N. İstanbul, 280 TIR kapasiteli. Yüksüz ağırlığı 31 bin 500 ton olan geminin 4 ana güvertesinde yükleme alanı bulunuyor. Seyir sürati 21 deniz mili olan gemi, en modern elektronik seyir cihazlarını kullanıyor. Türk bayraklı U.N. İstanbul’da Türk mürettebatlar görev alıyor.
U.N. RO-RO HAKKINDA

1994 yılında uluslararası nakliye firmaları tarafından kurulan U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., 322 bin araç kapasiteli 12 modern Ro-Ro gemili filosuyla İstanbul’daki Pendik ile Ambarlı Limanları ve Mersin’den, İtalya’daki Trieste ve Fransa’daki Toulon limanlarına düzenli ro-ro seferleri gerçekleştiriyor.Aralık 2007’den bu yana uluslararası bir yatırım fon şirketi olan Kohlberg Kravis & Roberts (KKR) yönetimi altında yatırımlarına devam eden U.N. Ro-Ro, hızlı, güvenilir ve düşük maliyetli hizmet anlayışı ile gerek uluslararası nakliyecilere, gerekse ihracat ve ithalat yapan firmalara desteğini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.