Türkiye’nin ilk organik binası altın sertifikalı olacak

Türkiye’nin ilk organik binası altın sertifikalı olacak

İstanbul’un en lüks ve gözde semtlerinden Etiler’de çevre dostu bina olarak inşa edilen Nisbetiye On, altın sertifika almaya hazırlanıyor

Çevreye duyarlı ve çevre dostu bina olarak inşa edilen İstanbul’un yeni yaşam merkezi Nisbetiye On, Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasına başvurarak, altın sertifika alacak.
LEED, ABD'deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından geliştirilen bir dizi kriterler listesinden oluşuyor. Nisbetiye On da bu kriterlerin bütününe uyarak, çevre dostu bina olarak tasarlandı.

Plastik ve kurşun yok
Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, Nispetiye On projesinde; şantiyenin kuruluşundan, çıkarılan toprağın nereye gideceğine kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar tasarladıklarını belirti.
Ceylan, “Malzemeleri taşıyan kamyonların tekerlekleri bile yıkandı. Binanın inşasında bütün malzemeler geri dönüşümlü olanlardan kullanıldı. Ayrıca binanın iç kaplamaların hiçbiri plastik ya da kanserojen madde içermiyor, kullanılan boya da özel olarak seçildi. Zemin kaplamalarda da lamine veya masif parke kullanılırken, yer döşemelerinin tamamı doğal mermerden oluşuyor. Ayrıca alüminyum doğramalarda da kurşun yok” dedi.
Mimarisi Turgut Toydemir, iç mimarisi de Zeynep Fadıllıoğlu tarafından gerçekleştirilen proje, A’dan Z’ye çevre dostu olarak tasarlandı.

Nisbetiye On’da yaşam 29 Ekim’de başlıyor
Atlas Grup, Renkyol İnşaat ve Birincioğlu İnşaat’ın oluşturduğu ARB İnşaat Ortaklığıyla arsa bedeli dahil 150 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Nisbetiye On’da dairelerin yüzde 75’i satılmış bulunuyor. Türkiye’nin tek çevre dostu binası Nisbetiye On’da yaşamayı seçenlerin yeni yaşam alanlarına taşınabilecekleri tarih ise 29 Ekim 2013 olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.