Tuzla'da 20 bin kişiye iş

Tuzla'da 20 bin kişiye iş

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Şifa Mahallesi’nde düzenlenen Halk Meclisi toplantısında, Tuzla’da yapılacak Anadolu Yakası Yaş Sebze Meyve Hali ve Marina projeleriyle yaklaşık 20 bin Tuzlalı’ya istihdam sağlanacağını söyledi.

Şadi Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, halkın refah seviyesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirterek, “Anadolu Yakası Yaş Sebze Meyve Hali ve Marina projeleri ile Tuzla’da hem merkez oluşturmayı, hem de Tuzla’yı cazibe merkezi yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. Projelerin ihale hazırlıklarını tamamladıklarını aktaran Yazıcı, ön yeterlilik şartnamesinde Marina’da çalışacak personelin Tuzla’da ikamet etmesi şartını koydukları vurguladı. Yazıcı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Alışveriş merkezi semt sakinlerinin sosyal yaşam alanı olacak. Bu bölgede hem halkımızın ihtiyacına cevap verecek bir yapıyı, hem de içinde bankası, belediye tarafından işletilecek düğün salonuyla sosyal bir projeyi hazırlıyoruz. Şifa Mahallesi yerleşim ve ulaşım olarak merkezden kopuk bir durumda. Burada yaşayan bir vatandaşımızın ticari ve sosyal ihtiyaçları için Tuzla merkezine gelmektense, en yakın yerde hizmet alabilmesini istiyoruz. Bizim alışveriş merkezi yapmak gibi sorumluluğumuz yok ama bu proje insanımıza verdiğimiz önemden kaynaklanan bir yatırımdır.” 

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural, Mehmet Çelikel, Funda Oktay, Turgut Özcan, birim müdürleri ile Şifa Mahallesi semt sakinleri katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.