Tuzla'da Korkutan Yangın

Tuzla'da Korkutan Yangın

Tuzla'da bir markette meydana gelen patlama mahalle sakinlerini korkuttu.

Yayla Mahallesi Türbe Sokak üzerinde bulunan üç katlı binanın giriş katındaki markette saat 07.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından marketten alevler yükselmeye başladı. Pazar günü sabah uykuda olan mahalle sakinleri patlama sesiyle birlikte sokağa döküldü. 

Yangın çıkan marketin üst katındaki dükkan sahibi Nihat Güner ve ailesi de patlamayla birlikte kendini dışarıya attı. Alevleri gören vatandaşlar hemen itfaiyeye haber verdi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, kısa süre sonra gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri alevleri söndürürken içeriden üç tane dolu tüp çıkartıldı. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken ilk incelemede yangının elektrik kontağından çıktığı ve ardından içerideki klima ve dolapların gazının patlamaya neden olduğu anlaşıldı. Patlama nedeniyle dükkan kullanılamaz hale gelirken içerideki malzemeler de küle döndü. Güner'in oğlu Can Güner, "Babam dükkanı açmak için aşağı inecekti beş dakika erken inse o da içeride olacaktı" diye konuştu. 

Mahalle sakinlerinden bir kadın ise, "Uyuyorduk bir patlama sesiyle uyandım. Dışarıya baktığımda dumanların yükseldiğini gördüm" şeklinde konuştu. Başka bir kadın da, "Çok korktuk patlama sesi duyduk" dedi. 

Pazar günü olması nedeniyle uykuda olan mahalle sakinleri patlamayla camlara ve sokağa dökülürken yangında yaralı ve can kaybı olmadı. Polis yangının kesin çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.