Ulaşım zammını protestoya biber gazıyla müdahale

Ulaşım zammını protestoya biber gazıyla müdahale

Ulaşım zamlarını protesto eden Halkevleri üyesi bir grup, "V.Ulaşım Sempozyumu"nun düzenlendiği İstanbul Kongre Merkezi önünde eylem yapmak isteyince polisle aralarında arbede yaşandı. Grubun dağılmaması üzerine polis biber gazıyla müdahale etti.

"V. Ulaşım Sempozyumu ve Sergisi" İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Sempozyum devam ederken, Halkevleri üyesi bir grup, ulaşım zamlarını protesto etmek için kongre merkezine doğru yürüyüşe geçti. "İstanbul ulaşamıyor. Kar, rant, çile değil, parasız nitelikli ulaşım" yazılı döviz ve pankartlar taşıyan eylemciler, "Ulaşım haktır satılamaz" şeklinde sloganlar attı.
Kongre merkezinin yakınındaki TRT Radyosu önünde önlem alan polis, grubun kongre merkezi önüne gitmesine izin vermedi. Bunun üzerine göstericilerle polis arasında süreli arbede yaşandı. Arbedenin büyümesi üzerine polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Gazdan etkilenen göstericiler ise zor anlar yaşadı. Bir süre daha eyleme devam eden göstericiler, daha sonra ellerindeki döviz ve pankartları polis ekiplerinin kalkanlarının önüne bırakarak dağıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.