Umut Oran, Kayaşehirli vatandaşların sorunlarını dinledi

Umut Oran, Kayaşehirli vatandaşların sorunlarını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, toplu konut bölgesindeki Kayaşehir sakinlerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Oran, Uydu Şehir olacağı söylenen bölgenin ‘uydurma şehir’ olduğunu savundu. Oran’ın buradan ayrılmasından sonra yeni kurulan yerlerde ufak tefek sorunların olabileceğini belirten bazı mahalle sakinleri, “Küçük sorunları oy için provoke eden değil, gerçekten çözecek insanları istiyoruz.” şeklinde tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, beraberindeki partililerle Başakşehir’de yeni yapılan toplu konut alanlarını gezdi. Burada mahallelilerin sorunlarını dinleyen Oran, “Sorunlarınızı biliyoruz. Size belli taahhütler verildi, sizler de buraya geldiniz. İlçe başkanımız konuyla ilgili bizi bilgilendirdi. Biz de geçen ay bu konudan sorumlu Bakana, Başbakana soru önergesiyle sizlerin sorunlarını dile getirdik. Amacımız bu sorunların çözülmesi. Çünkü toplu konut idaresinin görevi vatandaşa uygun şartlarda barınabileceği konut sağlamaktır. Burası bir uydu şehir adı altında yapılmış, 250 bin kişiye çıkacağı söyleniyor. Bugün oturan 50 bin kişi. Buraları gezdik, vatandaşlarla sohbet ettik. Burası Uydu Şehir değil ‘uydurma şehir’ haline gelmiş. 2ay evvel de 6 ay evvel de sorunlar hala aynı. Konut fiyatları pahalı.” diye konuştu.

Oran’ı dinleyen bazı vatandaşlar da aidat alındığı, sağlık ocağı bulunmadığı, halk otobüslerinin gelmediği gibi sorunları bulunduğunu ileri sürdü.

Umut Oran ve CHP heyeti daha sonra Başakşehir’den ayrıldı. CHP’lilerin ayrılmasından sonra bir grup vatandaş ise yapılan ziyaretin amacının sorun çözmek olmadığını savundu.

Mahalleliler, “Biz gerçek Fenertepe sakinleriyiz. Siyasete alet olmak istemiyoruz. Gerçekten bizlere yardım edecek insanlar istiyoruz. Şurada az önce yapılan konuşmada 30 araç vardı, 30’u da CHP’lilere ait. Orada burada bizim sözümüzün edilmesini istemiyoruz, biz gerçek yetkili istiyoruz. Başkalarının ağzına sakız olmak istemiyoruz. Buradaki 30 tane kalabalık kendi adamları. Böyle insanlar istemiyoruz. Sadece yardım istiyoruz, provokatör istemiyoruz. Sorunları gerçekten çözecek insanlar istiyoruz. Çözülmeyecek sorunumuz yok. CHP’lilerin söylediği her şey de yalan.” dedi.

Yeni kurulan yerlerde küçük sorunların olabileceğini kaydeden mahalle sakinlerinden Engin Toygar da, “Başbakanımızdan Allah razı olsun. Daha düne kadar dairemiz yokken 1 yılı aşkındır kendi evimizde oturuyoruz. İlk kurulan yerde tabi ki ufak tefek aksaklıklar olacaktır. CHP’nin bugün burada yaptığı bu eksiklikleri sanki provoke ederek buradan nasıl oy sağlarım onun derdindeler. Bunların asıl derdi bizim sıkıntımız değil.” iddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.