Welcome Kit -Aramıza Hoş Geldin Hediyeleri

Welcome Kit -Aramıza Hoş Geldin Hediyeleri

Kurumsal hediye kültürünü anlayabilmek ve uygulayabilmek için ilk olarak hediye veriliş nedenini ortaya koymak gerekmektedir.

 

Kurumsal hediye kültürünü anlayabilmek ve uygulayabilmek için ilk olarak hediye veriliş nedenini ortaya koymak gerekmektedir. Doksanlarda yeni yıl öncesinde bir ofise girdiğinizde, çalışanların masasının üzerinde hediyelerin olduğunu görürdünüz. Küresel kriz nedeniyle iki binli yıllarda bu hediyeler azalmaya başladı.

Şirketlerin çoğu abartılı hediyeleri gönderemez oldu ve bütçelerinde tasarruf yoluna girmeye başladı. Ajanda ve kalem gibi şirketi temsil eden fakat büyük harcama gerektirmeyen kurumsal hediye tercih edilmeye başlandı.

Çoğu şirket, şirket politikalarına kurumsal hediye alma ve verme kuralları uygulamaya başladılar. Belirli bir ücreti hediye bazında tavan ücreti olarak belirlediler ve bu ücret üzerinde değere sahip olan hediyelerin alınmasını ve verilmesini yasakladılar. Günümüze kadar süregelen bu kültür hala devam etmektedir.

Bu yüzden şirketler çok yüksek ücrette olmayan ama sadece ajanda ve kalemi içermeyen özel hediyeleri piyasa öne geçmek ve akılda kalmak amacıyla arayışa geçmişlerdir. Bu noktada şirket kültürüne uygun bulunabilecek birçok kurumsal hediye kutusu seçeneği sunan hellobox corp, şirketlerin hediye arayışını sonlandırmalarına neden olarak büyük kolaylık sağlıyor.

Şirketler Neden Hediye Verir?

Kurumsal hediye vermenin başlıca amacı karşınızdaki çalışan veya şirkete değer verildiğini göstermektir. Ayrıca şirketler, kurumsal hediye vasıtası ile birlikte çalıştığı şirketlere, tedarikçilere veya müşterilerine onlarla iş yapmaktan duydukları memnuniyeti göstermek isterler.

Bu vesileyle bu şirketlerle uzun soluklu işler yapılmak istendiğinin de sinyalini verilmiş olur. Günümüzde şirketler senelerdin süregelen ajanda veya takvim gibi aynı hediye gönderimi kültürünü değiştirme yoluna gitmiştir.

Hellobox corp, özel gün ve iletmek istediğiniz mesaja özel birçok kurumsal hediye kutusunu şirketlerin yerine hazırlayarak büyük kolaylık sağlamaktadır. Şirketlerin tek yapacağı, kendi kültürü ve verilecek zamana özel hazırlanmış kutuyu seçerek sipariş vermek olacaktır.

Kurumsal Hediye Verilirken Nelere Dikkat Edilir?

Kurumsal hediye verilirken, öncelikle hediye verilecek şirketin politikalarınca kabul edip etmediği hususunda emin olmak gerekmektedir. Bu hediyelerin iş yapılan şirkete olan borcu kapatmak veya ileride yapılacak bir iş için avans niteliğinde olmak gibi algılanmasını sağlayacak kadar büyük ücretli olmaması önemlidir.

Karşıdaki kişinin kabul etmeme durumunu oluşturacak seçimlerden kaçınmak gerekmektedir. Şirketin hediye alma ve verme politikaları çerçevesinde tavan ücretlerin de bilinmesi, yanlış hediye seçimlerinden kaçınmayı sağlamaktadır. Böylelikle hediyelerin geri gönderilmesi gibi kötü durumlarla karşılaşılmamış olur.

Seçilen Kurumsal Hediyelerde Kalite Önemlidir

Seçilen hediyelerde kalitenin ön plana çıkması önemlidir, çünkü şirketi temsil edecek olan ürünlerdir. Hellobox corp, üst düzey kalitede ürün seçimlerini barındırdığı kurumsal hediye kutularıyla hem şirket bütçelerine katkıda bulunur hem de şirket kalitesinin iş dışında her alanda var olduğunu göstermeyi sağlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.