WORLDEF'de Akan Yürekli'ye Amazon Otomasyon ve B2B Hizmeti İçin Yoğun İlgi Gösterildi

WORLDEF'de Akan Yürekli'ye Amazon Otomasyon ve B2B Hizmeti İçin Yoğun İlgi Gösterildi

WORLDEF'de Akan Yürekli'ye Amazon Otomasyon ve B2B Hizmeti İçin Yoğun İlgi Gösterildi

WORLDEF'de Akan Yürekli'ye Amazon Otomasyon ve B2B Hizmeti İçin Yoğun İlgi Gösterildi

WORLDEF İstanbul'da yaptığı konuşmada otomasyon ve Amazon B2B ürün tedarik hizmeti hakkında bilgi veren Akan Yürekli'ye yoğun ilgi gösterildi. Toplantıya dair Akan Yürekli tarafından paylaşılan notlar aşağıda verilmiştir.

Markalar artık Amazon Advertising üzerinden B2B kitlelerine ulaşabilir

Tüketiciler için çevrimiçi alışveriş hayatın normal bir parçası haline geldi ve tüccarlar da aynı yönde ilerliyor. 2019 yılında küresel B2B (işletmeler arası) e-ticaret fırsatları 12,2 trilyona1 ulaştı. Gartner, 2025 yılına kadar tedarikçiler ve alıcılar arasındaki B2B satış etkileşimlerinin %80'inin dijital kanallardan olacağını tahmin ediyor. 2 B2B ürünlerini araştırmak ve/veya satın almak için hangi çevrimiçi mağazayı kullandıkları sorulduğunda, ankete katılanların %72'si Amazon Business'ı yanıtladı. Ankete katılanların %55'i gelecek yıl Amazon Business'a daha fazla harcama yapacaklarına inanıyor. Tüm bunların yanı sıra Amazon ürün bulma konusuna değinen Akan Yürekli:

B2B e-ticarete hızlı geçişin nedenlerinden biri, B2B alıcılarının tüketiciler gibi davranmaya başlaması ve artık B2B ürünlerini satın almak için çevrimiçi kanalları kullanmasıdır. Önceden, tedarikçiler ürünlerini satmak için proaktif olarak alıcılarla iletişime geçiyordu, ancak şimdi B2B alıcıları doğrudan tedarikçilerle çalışıyor. Amazon'da satış arttırmak için sunduğumuz hizmetler tüm e-ticaret ile ilgilenen kişileri kapsamakta ve karlılığı artırmaktadır diyerek oldukça önemli konuları değerlendirdi.

İşletmelere ürün ve hizmet satan markaların çalışan bir dijital stratejisi olması gerekir

Akan Yürekli'ye göre Amazon'da satış artırma konusunda başarılı olmak için: B2B profesyonellerinin %67'si, şirketlerinin aradıklarını bulmak için dijital kanallara göz atan potansiyel alıcıların gözünde görünürlük kazanmak için marka oluşturmaya yatırım yaptığını söylüyor. 4 Birçok şirket bu yaklaşımı satış operasyonlarına entegre ettikçe, B2B e-ticaret markalar için hızla stratejik bir gelir kanalı haline geliyor. Sonuç olarak, markaların B2B ürünlerini tanıtma ve reklam yapma yöntemlerini değiştirmesi ve B2B ürün veya hizmetlerini satan herhangi bir işletmenin müşterilere dijital kanallar aracılığıyla ulaşması ve etkili bir çevrimiçi reklam stratejisi geliştirmesi gerekiyor.

Amazon Advertising, müşterilerine B2B kitlelerine erişme olanağı sunuyor

Amazon Advertising, B2B müşterilerine ulaşmak isteyen markaları iki şekilde destekler:

Bunlar, Amazon B2B ve Amazon Business Sponsorships.

Tüm bunlara ek olarak Amazon B2B Audiences, markalara sahip olduğumuz ve işlettiğimiz envantere ve ayrıca Amazon DSP'deki B2B müşterilerimize geniş ölçekte erişme fırsatı verir. Bu kitleler, Amazon'un ilk elden verilerine dayanmaktadır ve dijital kanallar aracılığıyla B2B müşterilerine ulaşmak isteyen tüm markalar tarafından kullanılabilir. Amazon ppc reklamları Kitle özelliği, reklam verenlerin işletmeleriyle en alakalı kitlelere ulaşmasına yardımcı olmak için milyarlarca alışveriş ve görüntüleme sinyali kullanır. Bu ana koleksiyonda birçok hedef kitle mevcuttur:

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.