Yangın fırtınası Kütahya, Alanya, Didim ve Bodrum’a da sıçradı

Yangın fırtınası Kütahya, Alanya, Didim ve Bodrum’a da sıçradı

Türkiye’nin dört bir yanında peş peşe yangın haberleri geliyor... Kütahya'nın Emet, Muğla'nın Bodrum, Aydın'ın Didim ve Antalya'nın Alanya ilçelerinde de orman yangınları çıktı.

Dün Antalya, Osmaniye, Mersin ve Adana derken bugün de Türkiye’nin birçok kentinde orman yangını çıktı. Kütahya’nın Emet ilçesinde orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor.

BODRUM

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik Köyü yakınlarındaki Kuyucak Mevkii'ndeki asırlık çam açlarının bulunduğu ormanlık alanda saat 14:45 sıralarında başlayan orman yangınının şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdüğü belirtildi. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ederken, alevler Titanic adlı otele de sıçradı. Müşteriler olası bir tehlikeye karşı otellerden teknelerle denizden tahliye edildi. Bodrum’daki yangından alevlere 8 arazöz ve 6 itfaiye aracı ve 40 orman işçisi ile müdahale edildi. İş makineleri ile da ormanlık alanda yol açma çalışmaları sürüyor. Jandarma ekipleri, sahildeki tatilcileri tedbir amacıyla bölgeden uzaklaştırdı. Bazı tekne sahipleri, karadan ulaşımın zor olduğu bölgedeki otellerde kalan turistlerin tahliyesi için destek verdi. Alanya ve Manavgat’ın kuzey komşusu olan Gündoğmuş ilçesinde de orman yangını başladı. Ortakonuş Mahallesi’nde başlayan orman yangınına orman ve itfaiye ekipleri müdahale için yönlendirildi.

DİDİM VE ALANYA’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Didim ilçesi Efeler Mahallesi Mesut tatil sitesi ile İmbat siteleri arasındaki makilik ve zeytinlik alanda çıkan yangın kontrol altına alandı. Rüzgarında etkisiyle hızla yayılan yangına Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim İtfaiye Amirliği ve Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince havadan ve karadan müdahale edilerek kontrol altına alındı. Yangında 150 hektarlık makilik alan küle döndü. Söndürme çalışmalarını Didim Kaymakamı Halil Avşar, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim Emniyet Müdürü Yunus Dinç yakından takip etti. Alanya’nın Yeniköy Mahallesi’nde çıkan orman yangını, kısmen kontrol altına alınırken, 4 hektar alan zarar gördü. Yangına 5 arazöz, 2 helikopter, çok sayıda personel ve köylüler ile müdahale edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.