Yasmin Levy  Suada Club'ta

Yasmin Levy Suada Club'ta

Yasmin Levy, Kasım ayında Türkiye’de Kalan Müzik etiketiyle raflarda yerini alması planlanan yeni albümü ‘Libertad’ ın çıkışını bir dünya turnesi ile kutlamaya hazırlanıyor.

Aralık ayında Türkiye’den geçecek olan “Libertad” turnesi bir Sezen Aksu klasiği olan “Firuze”yi Türkiye’li müzikseverlere farklı bir yorumla dinleme olanağı tanıyacak. ‘Libertad’, Yasmin’in sahip olduğu içsel müzik ruhunu daha önce hiç yapmadığı bir şekilde ortaya çıkarmasını sağlıyor. “Bu proje, şu an hayatımda kim ya da ne olduğumu, nerede olduğumu ortaya koyuyor. Kendimi her açıdan özgür hissediyorum” diyen Yasmin’in bu yeni özgürlük hissinde ilk çocuğunu doğurması da çok büyük bir etken. Bu yeni özgür duruşun yanına olgunluk ve güven duygusu da eklenince, dinleyicileri ile daha önce hiç olmadığı kadar açık ve rahat bir ilişki kurmayı başarıyor.

Bu yeni özgürlük, albümdeki parça seçiminde de hissediliyor. Toplam 12 şarkının 7’si Yasmin’e ait. ‘Libertad’ da ayrıca; Türk müziğinin incilerinden olan “Firuze” ve Farsça klasik bir parça olan “Recuerdo” (“Soghati”) nun benzersiz bir yorumu da bulunuyor.Yasmin için yeni bir müzikal yolculuk olan bu albüm, sanatçının Ladino dilinde okuduğu parçalar üzerinde büyük etkisi olan İspanyol ve Türk müziğine yoğunlaşması ile, bambaşka bir yönelim göstererek, kendine has bir duruş ortaya koyuyor. Müzikal felsefesinin özünde farklı kültürlerin bir arada dostça ve barış içerisinde yaşaması inancı ve dileği olan Yasmin, işte tam da bu sebeple,  üç farklı kültürden müzisyenleri bir araya getirerek kültürler arası diyaloğu desteklemesi neticesinde 2006 yılının Mart ayında Anna Lindh Ödülüne layık görüldü. 2008 yılında ise, yıllardır süren Orta Doğu krizinin içinde sıkışıp kalan çocuklar yararına çalışan İngiltere merkezli bir hayır kurumu olan “Barışın Çocukları” tarafından “İyi Niyet Elçisi” ilan edildi.Yasmin’in bu felsefesi, yeni projesinin özüne de işledi. Hem yeni albüm, hem de planlanan yeni turne, Yasmin için çok önemli olan iki dünyanın birleşmesi gibi benzersiz bir konsepte sahip. El üstünde tuttuğu flamenko dünyasının tutkusunu alan Yasmin, bu tutkuyu Türk müziğinin duygusal ve hisli havasıyla tamamlıyor. Flamenko gitara Türk sazlarının zengin sesleri ve piyanonun da eklenmesi ise bu turneye farklı bir hava katıyor. Herşeyin ötesinde, Yasmin’in büyüleyici sesi ve şarkı sözü yazarlığı, ortaya farklı müzikal kültürlerin birbiriyle bütünleşmesini ortaya koyarak hem duygusal hem de eğlenceli bir atmosfer yaratmayı başarıyor.

Kasım ayında Barbican’da başlayıp 2013’e de uzanacak olan turnenin Avrupa, Orta Doğu, Avustralya ve Asya’daki tarihleri de bu günlerde planlanıyor.Diskografi2004: Romance & Yasmin 2005: La Judería 2007: Mano Suave 2010: SentirSentir (önceki albüm / 2010)Yorumlar"...enfes, tutkulu bir vokal stiline sahip genç bir İsrailli şarkıcı ve müzikte cesur, özgün bir hedef... Yasmin'in sesi her zamanki gibi etkileyici ve güçlü..." - The Guardian "Yasmin Levy muhteşem yeni albümünde için için yanan bir müzik geleneğinin alevini körüklüyor." - Sunday Times"Hassas aranjmanlar sayesinde Orta Doğu, Balkan ve İspanyol müziğinin unsurları ustaca bir araya geliyor." - The Daily Telegraph

Loca & Stand Rezervasyonu için: 0549 743 62 21

Bilet Fiyatları
Ayakta - 100.50 TL (Sınırlı Sayıda Avantajlı Bilet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.