Yeni Doğan Bebeğimde Bebek Şampuanını Ne Zaman Kullanabilirim?

Yeni Doğan Bebeğimde Bebek Şampuanını Ne Zaman Kullanabilirim?

Yeni Doğan Bebeğimde Bebek Şampuanını Ne Zaman Kullanabilirim?

 

Yenidoğan bebeklerin hemen yıkanmasının iyi olmadığı düşünülür, ancak bu gerçekte tıbbi bir gerekçesi olmayan durumdur. Bir bebek doğumdan hemen sonrada yıkanabilir, fakat birkaç gün beklenmesi bebeğin göbeğinin kuruması için iyidir. 

Yeni doğan bir bebeğin saçı varsa ilk hafta şampuan kullanılarak yıkanabilir. Bunun herhangi bir sakıncası yoktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli husus bebeğiniz için hangi şampuanı kullanmanız gerektiğidir. Bebek şampuanı seçiminde basit bileşenlere sahip içeriğinde sülfat ya da herhangi bir köpürücü madde kullanılmamış tercih edilmelidir.

Yenidoğanlar İçin Neden Sadece Su Banyosu Önerilmiyor?

Bebeğin yıkanması gerektiği düşünüldüğünde ilk başta zor gelebilir ve şampuan kullanımının genelde bebeğe zararlı olabileceği düşünülür. Oysaki gerçekte bebeğin sadece suyla yıkanması doğru değildir. Çünkü sadece su bebeğin kurumaya meyilli olan cildini daha da kurutacaktır. Kuru bir bebek cildi çok rahatça tahriş olur ve pullanır.  Bunun için bebeğin uygun bebek şampuanı kullanılarak yıkanması gerekir.

Bebekliğin kokusu olan Dalin Klasik Bebek Şampuanı, klinik testlerle kanıtlanmış, göz yakmayan saf ve yumuşak formülü bebeğinize özel olarak geliştirilmiştir. İlk günden itibaren hem saçında hem cildinde güvenle kullanabilir, mis kokulu Dalin banyolarının keyfini çıkarabilirsiniz.

• Cildin PH değeri ile uyumludur.

• Alkol, paraben, SLS, sabun içermez.

Bebeğiniz için ideal bir şampuanı bulduğunuzda artık rutin olarak yıkamalara başlayabilirsiniz. Bebekler suya alıştıklarında uzun süre boyunca kalmayı çok severler. Bu da hem bebeğinizin hijyeni açısından hem de gelişimi açısından önemli bir faktör olacaktır.

Bebek şampuanlarında hem doğal hem de sağlıklı olanı bulabilmek zaman alabilir, Dermoailem ise siz değerli kullanıcılarına en kaliteli ve bebeğinizin cildine zarar veremeyen şampuanların satışını gerçekleştirir. 

Bebek şampuanı seçimi kadar nasıl kullandığınız da çok önemlidir. Şampuanı çok fazla kullanmadan yeterli miktarda bebeğin saçına ve vücuduna uygulamanız yeterli olacaktır. Şampuan bebeğin cildinin nemlendirilmesini sağlayarak kurumasının da önüne geçer. Bebekle konuşarak banyo yaptırmak onun kendini daha rahat ve güvende hissetmesi sağlayacaktır.

Daha fazla anne bebek ürünlerine göz atmak için https://www.dermoailem.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.