Yeni İleti Yönetim Sistemi Nedir?

Yeni İleti Yönetim Sistemi Nedir?

Yeni İleti Yönetim Sistemi Nedir?

 

İleti yönetim sisteminin ne olduğu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Bilhassa pazarlama faaliyetleri sonucunda daha çok müşteri elde etmenin her geçen gün önemli hale geldiği günümüz dünyasında işletmelerin ileti yönetim sistemi ile birçok avantaja sahip olacağı aşikardır.

Gerçek ve tüzel kişiler tarafından ticari faaliyetler için kullanılan ileti yönetim sistemi; ürün ve hizmet tanıtımının yapılması amacıyla telefon, faks, kısa mesaj ve çağrı merkezi üzerinden ileti gönderme sistemi olarak bilinmektedir. İleti yönetim sistemi; Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Bu sistem ile üyelerin ticari elektronik ileti göndermesi sağlanmaktadır.

İleti Yönetim Sistemi Nasıl Çalışır?

Ulusal veri tabanlı bir sistem olan ileti yönetim sistemi; arama, e-posta ve sms şeklinde ticari amaçlı ileti gönderilmesini sağlamaktadır. Güvenlik standartlarına yüzde yüz uyumlu olduğunu da ifade etmek gerekir. Hem kamunun hem de alıcıların söz konusu iletiler için şikayet etme hakkı bulunmaktadır. Hizmet sağlayıcının IPA programıyla uyumlu olacak şekilde veri tabanlı ileti kullanması; kamusal veya ticari faaliyetlerin kontrol edilmesi noktasında faydalı olmaktadır. Yönetim, şikayet, izin ve ret aşamasına tabi tutulan ileti yönetim sistemi ile birçok faaliyet sorunsuz olarak gerçekleşmektedir.

İleti Yönetim Sisteminin Avantajları Nelerdir?

İYS ile firmanın veya markanın kontrol edilmesi mümkün olur. Sms veya e-posta gönderilmesini sağlayan kurumlar için sistemin entegre edilmesini sağlar. Buna ek olarak, web servisleri ile ileti programının kullanılması adına yönlendirme yapar.

İleti yönetim sisteminin birçok avantajı vardır. IP santral uygulamasıyla entegre olmaktadır. Excel başta olmak üzere CSV, txt üzerinden data yüklenmesi mümkündür. Aynı zamanda, veri tabanının görülmesini sağlamaktadır. Güvenli veri saklanması noktasında önemli bir işlevi bulunmaktadır. İleti yönetim sistemi; API ile çalışmakta olan son derece düşük maliyetli bir sistemdir.

İleti Yönetim Sistemine Nasıl Başvurulur?

İleti yönetim sistemi için aracılar; hizmet sağlayıcılar için bir program oluşturur. Buna göre, 1 Aralık 2020 tarihinde hizmet sağlayıcının ileti yönetim sistemine aktarılması gerekir. Aktarımın ardından onay süreci başlar. Bir başka deyişle, hizmet sağlayıcı, yasal bir şekilde ileti gönderme hakkına sahip olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.