Yeni Mimarlık Projesi Başlıyor

Yeni Mimarlık Projesi Başlıyor

İstanbul Modern, The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’na başlıyor.

Program, 2013 yılından itibaren iki yılda bir, yaz aylarında genç ve yükselen mimarlara, kamusal alanın kalitesini artıran yenilikçi bir mimari tasarımla açık havada geçici bir yapı yapma fırsatı sunacak. YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı, New York’taki MoMA PS1, Roma’daki XXI. Yüzyıl Sanatları Ulusal Müzesi (MAXXI) ve Santiago’daki kültürel organizasyon  Constructo’da gerçekleşen International Young Architects Program (YAP) adlı mimarlık programının devamı olacak. 

İstanbul Modern, MoMA ve MoMA PS1 işbirliğini, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, MoMA (The Museum of Modern Art) Direktörü Glenn D. Lowry ve MoMA’nın Mimari ve Tasarım Bölümü Şef Küratörü Barry Bergdoll açıkladılar.

İstanbul, New York, 4 Haziran 2012- The Museum of Modern Art, MoMA PS1 ve İstanbul Modern Sanat Müzesi, YAP: Yeni Mimarlık Programı’nı Türkiye’ye taşıyacak yeni bir işbirliği gerçekleştiriyor. YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı, Türkiye’deki mimarlara, iki yılda bir, yaz aylarında İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin dış mekanında geçici bir yapı tasarlama fırsatı sunacak. 

2013 yılında başlayacak YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı, New York’taki MoMA PS1, Roma’daki XXI. Yüzyıl Sanatları Ulusal Müzesi (MAXXI) ve Santiago’daki kültür kuruluşu Constructo’da gerçekleşen Uluslararası YAP programının devamı olacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.