Yeni sismik gemi Şubat ortasında çalışmaya başlayacak

Yeni sismik gemi Şubat ortasında çalışmaya başlayacak

Türkiye’nin sismik araştırmalar yapmak üzere satın aldığı gemi İstanbul’da Tuzla açıklarında resmi işlemlerinin tamamlanması için bekletiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan Daire Başkan Yardımcısı Ali Rıza Toygar, gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından geminin Desan Tersanesi’ne alınacağını ve 15-20 Şubat tarihleri arasında Karadeniz’den başlamak üzere çalışmalara başlayacağını açıkladı.

Toygar, sismik araştırma gemisinin Türkiye’ye gelişiyle birlikte renginin değiştirileceğini ve Türk bayrağının renkleri olan kırmızı beyaza boyanacağını söyledi. Bu işlemin yaklaşık 10 gün süreceğini belirten Toygar, resmi işlemlerinin ardından geminin 15 ile 20 şubat arasında Karadeniz’e uğurlanacağını ifade itti.

Geminin teknolojik olarak üstün nitelikleri bulunduğunu belirten Toygar, geminin 2011 model olduğunu ve 3 boyutlu olarak sismik veri toplayabilme kabiliyeti taşıdığını kaydetti. Petrol ve doğalgaz aramalarında kullanılacak geminin Türk bayrağı taşımaya başlamasından sonra personelinin yüzde 51’ün Türk olması zorunluluğu taşıdığını belirten Toygar, ancak kendi personelinin de çalışmaya devam edeceği bilgisini verdi. Toygar ayrıca, Türk mühendislerin 3 yıllık bir eğitim sürecine alınacağını ve bu süre sonunda gemi personelinin tamamen yerli olacak şekilde planlandığını sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.