Yenibosna'da doktora dayak iddiası

Yenibosna'da doktora dayak iddiası

Olay dün saat 11.00'de Bahçelievler'de bulunan Zafer Aile Sağlık Merkezi'nde meydana geldi.

 Olay bugün saat 11.00'de Bahçelievler'de bulunan Zafer Aile Sağlık Merkezi'nde meydana geldi. İddiaya göre Doktor Erdal Öz'ün odasına giren bir kadın diğer kapıda bekleyen hasta yakınlarından izin aldığını ve kızının çok ateşi olduğunu söyledi. Doktor, ateşi olan çocuk hastayı muayene etti ve bir başka hastayı odasına aldı. Koridorda çok gürültü olması üzerine doktor Öz, dışarı çıkarak hasta yakınlarını sessiz olmaları konusunda uyardı. Doktor Öz, "Sessiz olun. Acil olan hastalara öncelik tanıyorum. Sırayla hepinize bakacağım" dedi. Ancak Y.K. isimli vatandaş da işinin acil olduğunu söyleyerek "Önce benim kızıma bak" diyerek doktorla tartışmaya başladı. Doktorun odasına giren Y. K. isimli kişi burada Doktor Öz'e saldırdı. 

DOKTOR ÖZ: SALDIRIYA UĞRADIM 

Aile Hekimliği Uzmanı 37 yaşındaki Öz, olayın ardından 155 Polis İmdat hattını ve Sağlık Bakanlığı'nı arayarak Y.K. isimli hasta yakınından şikayetçi olduğunu söyledi. Olayın ardından sağlık raporu alan ve karakola giderek şikayetçi olan Doktor Öz DHA mikrafonlarına şunları söyledi: "Bugün saat 11.00'de hastalarıma bakarken bir hasta yakını tarafından poliklinik odamda saldırıya uğradım. Bir anne çocuğun ateşinin çok yüksek olduğunu, kapıda bekleyen hasta yakınlarından izin aldığını söyleyerek içeriye girdi. Ben de baktım hakikaten çocuğun ateşi yüksekti. Onu muayene edip gönderdikten sonra diğer sıradaki hasta geldi. O sırada dışarıda çok fazla bir gürültü vardı. Kapıyı açtım dedim ki; "Arkadaşlar sessiz olun. Hastamı duyamıyorum. Sırayla hepinize bakıcam" dedim. Bir beyefendi dedi ki, "Benim çocuğumda acil benimde işim var. Benim çocuğuma da erken bak" dedi. Halbuki bir sıra sonraydı bir hasta vardı ara. "Tamam beyefendi bakıcam lütfen sessiz olun, yavaş yavaş gelin bakalım" dedim. O sırada yüzümü döndüğüm anda bir afalladım. Bir yumruk geldi sol yanağıma ve boynuma doğru. Önce ne olduğunu anlamaya çalıştım ama bir kaç dakika nerede olduğumu hatırlayamadım. Sonra kendime geldiğimde arkadaşlar çıkarmıştı şahsı. Odam karışmıştı. 10-15 dakika dinlendim. Daha sonra gerekli yerlere şikayette bulundum." 

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM" 

Adliyeye giderek suç duyurusunda bulunacağını anlatan Doktor Öz, "Çünkü şahsın özellikle yüzüme ve boynuma darbesi var. Ben bir kaç dakika neye uğradığımı, nerede olduğumu hatırlayamadım, kendime gelemedim. Özellikle boynuma yapılan tramvalardan ani nefes durması olabilir. Bu kafaya uygulanan ani bir şoktur. Çok korkunç sonuçlara yol açabilir. Bundan dolayı şikayetçi olmayı düşünüyorum" dedi. 

"ÜZÜCÜ BİR DURUM" 

Daha önce fiziksel bir şiddete maruz kalmadığının altını çizen Doktor Öz, "Bu şekilde saldırıya uğrayan maalesef çok fazla hekim arkadaşım olmaya başladı. Üzücü bir durum. Ben buranın tek aile hekimi uzmanıyım. Türkiyenin değişik yerlerinde de görev yaptım. Severek Türk halkına çok güzel bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum. Maalesef bu tür saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Hekim camiası adına çok üzgünüm ama arkadaşlarımın yinede şevkinin kırılmasını istemem. En güzel şekilde vatandaşlarımıza hastalarımıza hizmet etmek için elimizden geleni yapmak isteriz" ifadelerini kullandı. 

"VATANDAŞLARIMIZIN SABRETMEYİ ÖĞRENMESİ GEREKİYOR" 

"Kış olması nedeniyle hasta yoğunluğumuz fazla" diyen Doktor Öz, "Bu bizi de geriyor. Hasta yakınlarını da beklemekden dolayı geriyor. Anlayışlı olmak zorundayız. Hastalarda bizi anlamak zorunda. Biz elimizden geldiği kadarıyla vatadaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Tabi sabretmeleri lazım. Vatandaşlarımızın sabretmeyi öğrenmesi, kendi sırasını beklemesi gerekiyor. Üzücü bir durum. Başta kendime ve bu şekilde saldırıya uğramış bütün hekim arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum" diye konuştu. 

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ 

Sağlık Merkezi'nin koridoru gören Güvenlik kamerası'nda ise, Doktor Öz'ün odası'nda hasta yakınlarını uyarıyor. Doktoru dövdüğü iddia edilen Y.K. isimli hasta yakını, doktor Öz ile konuşuyor ve kısa bir süre sonra doktorun odasına giriyor. Bu sırada bazı görevlilerde apar topar doktorun odasına giriyor ve Y.K. isimi kişiyi doktorun odasından çıkarıyor. Yaşanan hareketlilik güvenlik kamarası tarafından saniye saniye görüntülenirken Y.K. kısa bir süre sonra sağlık merkezinden ayrılıyor. Doktor Öz saldırının ardından Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Polikliniğinden darp edildiğine ilişkin rapor aldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.