"Yeryüzünün Bütün Yüzleri" Beyoğlu Cihangir Sanat Galerisi'nde

"Yeryüzünün Bütün Yüzleri" Beyoğlu Cihangir Sanat Galerisi'nde

Beyoğlu Belediyesi Cihangir Sanat Galerisi İbrahim Göksungur'un fotograflarını ağırlıyor


 İbrahim Göksungur’un “YERYÜZÜNÜN BÜTÜN YÜZLERİ” isimli fotoğraf sergisi 11 Şubat 2013'e kadar gezilebilecek.Göksungur sergiyi şöyle anlatıyor:

“Önce kendi içime, sonra Dünyanın uzak, ücra köşelerinde globalleşmeye ve tektipleşmeye karşı kendi özgün kültürlerini, yaşam biçimlerini korumaya çalışan insanlara yaptığım yolculukların ürünü olan ‘Yeryüzünün Yüzleri’ sergim, ilk kez 2003 yılında açılmıştı. 2005 yılında genişletilerek bir fotoğraf albümü olarak yayımlanan Yeryüzünün Yüzleri’nin önsözünde şöyle demiştim: ‘Hindistan’da pembe, sarı, mavi, yeşil, kırmızı, turuncu giysili insanların arasında takım elbiseli birini ilk gördüğümde içimin kıyıldığını hatırlarım… Bundan 40 – 50 yıl sonra, herkesin bir örnek giyinecek olmasından, kola içip hamburger yiyecek olmasından, kimsenin bumbar dolması yapmaya vaktinin ve sabrının olmayacak olmasından korkuyorum…’ Ve aradan 10 yıl geçti… O zaman söylediklerimin doğru çıkmakta olduğunu üzülerek görüyorum… Dünya giderek tek tip bir çehreye bürünüyor. Pembe, sarı, mavi, yeşil, kırmızı, turuncu giysiler,  yerlerini hızla takım elbise veya jean pantolonlara bırakıyor.

İşte bu koşullarda, 10 yıl önce başladığım Yeryüzünün Yüzleri projesini hatırlamak ve aradaki sürede çektiğim yeni fotoğraflarla zenginleştirerek sizlere tekrar sunmak istedim. Bu kez “Yeryüzünün Bütün Yüzleri” ismiyle... Amacım elbette imkansızı başarıp, yeryüzündeki bütün yüzleri sergilemek değil. Bir yandan hala sürmekte olan projenin, 10. yılda ne kadar zenginleştiğini vurgulamak, diğer yandan da 10 yıl öncesini hatırlayarak, bu sürede nereden nereye geldiğimizi düşünmek istedim sadece. İyi seyirler…”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.