Yeşilçam ve tiyatro camiası Ofluoğlu'nu uğurladı

Yeşilçam ve tiyatro camiası Ofluoğlu'nu uğurladı

Böbrek yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Mücap Ofluoğlu için Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu'nda tören düzenlendi. Törene, Tarık Akan, Mustafa Alabora, Şerif Sezer, Ayla Aygan, Hakan Altınel, Levent Üzümcü gibi sanatçı dostları ve y

89 yaşında yaşama veda eden tiyatro sanatçısı Mücap Ofluoğlu'u için Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen törende, sanatçının oynadığı son tiyatro oyunundaki mum dikme sahnesi canlandırıldı. Dostları Ofluoğlu ile ilgili anılarını anlattı. Katılımcılar törenin sonunda sahneye çıkarak sanatçıyı selamladı. Ofluoğlu için düzenlenen veda törenine, Tarık Akan, Mustafa Alabora, Şerif Sezer, Ayla Aygan, Hakan Altınel, Levent Üzümcü gibi sanat camiasından isimler ve çok sayıda yakını katıldı. 

TARIK AKAN: EN YAKIN DOSTLARIMDANDI
Tarık Akan, "Benim en yakın dostlarımdan bir tanesiydi. Eşi vefat ettikten sonra kendisi hayattan çekildi. Biz onu ayakta tutmaya çalıştık. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarından itibaren tüm Anadolu'yu dolaşarak çağdaş, modern tiyatroyu anlatan sanatçılardan bir tanesi. Işıklar içinde yatsın." dedi. 

Tuncel Kurtiz ise, "Mücap Ofluoğlu sahneye ilk çıktığı yıllarda büyük alkış alıyordu. Herkes ondaki ışığı fark ediyordu. Mezar, bahar ülkesine açılan bir kapıdır diye düşünürüm. Mücap da o kapıdan girdi ve oyunlarını oynamaya, şiirlerini okumaya devam edecek." şeklinde konuştu. 

Ofluoğlu ile ilgili bir anısını paylaşan Mustafa Alabora da "Benim babamın da arkadaşı olur, çok yakın dostumdu. Ben şehir tiyatrosuna girdiğimde babam Mücap Ağabeye, 'benim çocuğa sahip çık' demişti. O da, 'ne sahip çıkacağım senin oğlan şeytan gibi. O bana göz kulak olur artık.' demişti. Babam gibi severdim kendisini. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.