Yunanistan Başbakanı Samaras Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti

Yunanistan Başbakanı Samaras Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti.

Türkiye-Yunanistan arasında ikincisi düzenlenen Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı için sabah saatlerinde İstanbul'a gelenYunanistan Başbakanı Antonis Samaras, bir dizi temasın ardından, saat 17.30'da Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'ne geldi.

Kapıda patrikhane görevlileri tarafından karşılanan Başbakan Samaras ile Fener Rum Partiriği Bartholomeos bir süre başbaşa görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası Samaras ve Bartholomeos kemaraların karşısına geçti. Yunanistan Başbakanı Samaras'ın, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaretine, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da eşlik etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos ve Kilise Meclisi Metropolitleri'nin de hazır bulunduğu ziyaret sırasında Patrik Bartholomeos, Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini ve Avrupa'da katıldığı tüm toplantılarda bu görüşünü dile getirdiğini ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Samaras'ın, Bartholomeos'a 'Meryem Ana' ikonası hediye ettiği ziyaret sırasında, Bartholomeos da misafirleri arasında bulunan Bakan Bağış'a tespih hediye etti. Ziyaret'in ardından, Patrikhane içindeki Aya Yorgi Kilisesi'ne geçen
Samaras, burada mum yaktı. Samaras, yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından patrikhaneden ayrılarak havalimanına geçti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.