Yunanistan ile Türkiye arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı

Yunanistan ile Türkiye arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı

Dolmabahçe'de gerçekleşen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın ardından Yunanistan ile Türkiye arasında çeşitli alanlarda işbirliği protokolü imzalandı.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın İstanbul'a gerçekleştirdiği günübirlik resmi ziyarete 90 Yunan işadamı ve 10 bakan katılıyor. İlki 2009 yılında Atina'da yapılan Türk ve Yunan bakanlarının yer aldığı Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı’nın ikincisi Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisinde gerçekleştirildi. Toplantının ardından imza törenine geçildi. Ofiste yapılan imza töreninde meteoroloji, devlet televizyonları, basın yayın enformasyon alanlarında, adalet, denizcilik, sağlık, ulaştırma, savunma gibi alanlarda işbirliği protokolü imzalandı.

Her iki ülkenin Başbakanlarının yanı sıra imza törenine; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Toplantıya Yunanistan’dan da bakanlar katıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.