Yüz bin lira ödüle, 'vatandaşlık görevimdi' dedi

Yüz bin lira ödüle, 'vatandaşlık görevimdi' dedi

Bir ihbarı değerlendiren polis, Güngören'de bir adrese yaptığı operasyonda 78 kilogram eroin ele geçirdi. İhbarcı vatandaş, 100 bin liralık ödülü geri çevirdi: "Vatandaşlık görevimdi."

 İstanbul polisi, uyuşturucu tacirlerinin depo evi olarak kullandığı adrese operasyon yaptı. Operasyonda, yurt dışında götürülmek üzere yangın tüpleri içerisine doldurulmuş halde 78 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili iki kişi sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. İhbarcı vatandaşın ise 100 bin liralık ödülü geri çevirdiği öğrenildi. 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Güngören'deki bir apartman dairesinde kalan şahısların durumundan şüphelenen bir vatandaş, 155 polis ihbar hattını arayarak durumu bildirdi. Söz konusu şahısların kaydını inceleyen polis, uyuşturucudan kayıtlarının olduğunu belirledi. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbarın yapıldığı adresi 3 gün boyunca izlemeye aldı. Şüphelilerin içeri girdiğini gören polis, 13 Kasım 2012 tarihinde eve baskın yaptı. 

Evde bulunan Serdar A. ile Ercan Ş. Kelepçelenerek gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda ise içerisindeki kimyasal maddeler boşaltılarak yerine eroin doldurulmuş halde 15 adet yangın tüpü bulundu. Yangın tüplerinde 14'ünün tamamen dolu olduğu birinin ise yarıya kadar doldurulduğu tespit edildi. Aramada sonucunda, 71,5 kilogramı yangın tüplerine doldurulmuş, geri kalanı ise doldurulmaya hazır toplam 78 kilogram 150 gram eroin ile hassas terazi elde edildi. Ayrıca uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği tahmin edilen 150 Euro ile bin 500 liraya da el konuldu. Şahıslardan Serdar A.'nın üst aramasında da daralı halde 6 kilogram olan yangın tüplerinin içerisindeki kimyasal maddelerin ağırlıklarını belirten bir de not bulundu. 

BOŞALTTIKLARI MADDE KADAR UYUŞTURUCU 

Yapılan inceleme sonucunda şahısların uyuşturucuyu yangın tüpleriyle yurt dışına çıkartmayı amaçladıkları belirlendi. Şahısların bu yüzden tüplerin içerisine boşalttıkları kimyasal madde oranında uyuşturucu doldurdukları ortaya çıktı. Baskın yapılan evin şahıslar tarafından birkaç ay önce kiralandığı ve evde kimsenin kalmadığı öğrenildi. Uyuşturucu tacirlerinin çeşitli ülkelerden, değişik zamanlarda ülkeye soktukları uyuşturucu maddeleri bu adreste depoladıkları ortaya çıktı. 

'VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YAPTIM'

Bu arada, polisin zehir tacirlerine vurduğu darbeyi başlatan ise bir vatandaşın telefon ihbarı oldu. Vatandaşın '155'e yaptığı ihbar üzerine piyasa değeri yaklaşık 250 bin Euro olan uyuşturucu yakalandı. İhbarcı vatandaş, devlet tarafından kendisine verilecek olan yaklaşık 100 bin liralık ödülü ise, "Ben vatandaşlık görevimi yaptım." diyerek geri çevirdiği öğrenildi. Benzer durumlarda ihbarcıya ödül verilirken kimliği ise hiçbir şekilde açıklanmıyor. 

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI 

Olayla ilgi gözaltına alınan ve emniyetteki sorgularında susma haklarını kullanan Serdar A. ile Ercan Ş. gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Daha önce de aynı yöntemle uyuşturucu ticareti yapmaktan kaydı bulunan Ercan Ş. ile Serdar A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.