Zapsu’dan Foryou açıklaması

Zapsu’dan Foryou açıklaması

Eski Foryou çalışanların mağdur olduğunu haberimize yanıt veren iş adamı Aziz Zapsu, “Foryou Mağazacılık A.Ş.’nin çalışanlarının tüm vergi, sigorta ve diğer giderlerini tek başına karşılamaya çalışmıştık” dedi.

Aziz Zapsu’nun gazetemize yaptığı açıklamayı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

"Bu zinciri açmaktaki amacımız Almanya’daki Drogerie Markt’lar benzeri bir sistemi Türkiye’de kurmaktı. Drogerie Markt’lar, reçetesiz satılabilen sağlık ürünleri dahil, vücut temizlik ve bakım ürünleri, evin değişik aksesuarları, çocuk ve bebek ürünleri az miktarda gıda ve içecek satan mağazalar olarak geniş bir kitleye hitap ederler. Bunlar eczane değildirler ve ilaç sayılabilecek ürünleri satmazlar.

Bu hedefle 2006 tarihinde, böyle bir organizasyonun finansal ihtiyacını karşılayacak ortaklarla birlikte FOR YOU Mağazacılık A.Ş’yi kurarak yola çıktık. Ancak dünyayı sarsan 2008-2009 finansal kriz, finansal ortaklarımızı da etkiledi. Bilhassa Amerikan ortağımız AIG dünyanın en büyük kurtarma operasyonlarından birine ihtiyaç duyar duruma düştü.

Neticede anlaşmalara göre, 4 yıl boyunca finansal destek görmesi gerekirken şirketimize ikinci yılında destek kesilmiştir. Karşılanması gereken giderler bir anda üç katına çıkmıştı. Bu durumu diğer harcamalarından kısarak ve imkanlarımızı zorlayarak harcamamıza rağmen şirketi ayakta tutma imkanımız kalmayarak, 2009 yılında iflas etmek zorunda kaldık.

Çalışanlarımızın tüm vergi, sigorta ve diğer giderlerini tek başına karşılamaya çalışmıştık. İflas ettikten sonra şirketin eski çalışanlarının birçoğunu kendisine ait şirketlere aktarmaya çalıştık.

İşçilik hak ve alacakları iflas ertelemesi tedbirlerinden etkilenmeyen istisnai alacaklardandır. Varsa işçilik alacaklarının tahsil yolu mahkemedir. Ayrıca tazminatların ödenmesi iflas idaresinin de önceliğidir. İflas idaresi buna göre gereğini yapacaktır."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.