Anadolukavağı’nda Turizm Mesaisi

Anadolukavağı’nda Turizm Mesaisi

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ilçenin turistik yerleşimlerinden Anadolukavağı’nda esnafla bir araya gelerek turizm potansiyelini canlandırmaya yönelik önerileri değerlendirdi.

Anadolukavağı’na verilen hizmetleri aktarmak ve turizm potansiyelini güçlendirmek üzere düzenlenen toplantıya Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, Anadolukavağı Muhtarı Nurettin Sarıçiçek,başkan yardımcıları, belediye birim müdürlerive Anadolukavağı esnafı katıldı.

Beykoz’un turistik yerleşimlerinden Anadolukavağı’nın turizm potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan: “Turizm beldesi olmak istiyorsak ortak hareket etme kültürünü geliştirmemiz lazım. Turizmde yerel halkın bakışı ve tavrı çok önemli, hizmet sektörü zahmetli bir sektör, uzun vadeli düşünmek ve öncelikle alınan kararlara ortak uymak gerekiyor” dedi.

Kaymakam Erdoğan ayrıca yöresel ürün ve tanıtım günlerinin önemine de değindi.

Anadolukavağı’na bugüne kadar, yol genişletmeden, Yuşa Yolu düzenlemesine, kale yolunun yapımından spor sahası alanına kadar pek çok hizmet götürdüklerini söyleyen Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek sokak ve meydanların yenilenmesini kapsayan Anadolukavağı Peysaj Düzenleme Projesi hakkında bilgiler verdi.

Anadolukavağı’nı güzelleştirmek için hazırlanan projeyle 6 bin 715 m² sokak,  Atatürk Meydanı, İskele Meydanı ve Çeşme Meydanı, Kent Meydanı aydınlatmalarıyla yenilenecek.

Tarihi Yoros Kalesi’nin turizm açısından çok önemli olduğuna da değinen Çelikbilek, kale ve çevresinin ancak mevcut arkeolojik kazının bitmesinin ardından canlanabileceğini söyledi.  

Esnaftan söz alan Mecit Yılmaz ise vapur seferlerinin sıklaştırılmasının turizm potansiyelini artıracağına dikkat çekerek Boğaz seferi olarak geçen ve bileti 25 TL olan turist vapurunun yanı sıra şehre yönelik normal vapur seferine başlanması gerektiğini vurguladı.

Esnafın birleştiği bu görüşün yanı sıra, Üsküdar-Anadolukavağı otobüs seferi, Sarıyer’e vapur seferi, Yuşa Tepesi’ne otobüs, kayıklar için çekek yeri ve yol düzenlemeleri gibi istekler dile getirildi.  

Toplantıya katılan Kaymakam Erdoğan ve Başkan Çelikbilek de turizme yönelik gelişmelerin takipçisi olacaklarını söylediler.

Toplantının ardından, Başkan Çelikbilek, Anadolukavağı’nın girişinde yer alan ve belediyenin girişimleriyle ilçeye kazandırılan askeriyeye ait yolda incelemelerde bulundu ve yolun düzenlenmesiyle ilgili kaymakama bilgi verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.