Cornelia Oteller Grubu: ‘Hedef Turist Sayısını Değil Gelirini Artırmak’

Cornelia Oteller Grubu: ‘Hedef Turist Sayısını Değil Gelirini Artırmak’

2013 için tehlike sinyallerinin çalmaya başladığını belirten Cornelia Oteller Grubu, ana hedeflerinin turist sayısını artırmak değil turist gelirlerini artırmak olduğunu belirtti.

 Cornelia De Luxe Resort ve Cornelia Diamond Golf Resort&Spa. Otelleri ile Antalya turizminin en önemli turizm tesisleri arasında yer alan Cornelia Otels Grubu, 2012 sezonunu İstanbul’da düzenlediği bir toplantısı ile değerlendirdi. Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Hakan Duran ve Cornelia Diamond Golf Resort&Spa. Otel Genel Müdürü Zafer Alkaya’nın katıldğı toplantıda 2012 yılının Türkiye ve Antalya turizmi açısından zorlu geçtiği belirtildi. Özellikle Antalya’da her yıl artan yatak kapasitesine oranla turist sayısında eş değer artış olmamasının bölgeler arası turist dağılımlarını bu yıl hissedilir biçimde etkilediği vurgulandı.


  Türkiye’nin genel turizm değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda Antalya ve Belek bölgesine yönelik veriler paylaşıldı. Yılın dokuz aylık diliminde Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının %0,5 oranında artarak 25 milyon 756 bine ulaştığını açıklayan Cornelia Diamond Golf Resort Spa. Genel Müdürü Zafer Alkaya konuyla ilgili şu bilgileri verdi; “Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında 3 milyon 929 bin ile Almanya ilk sırada yer alırken, Almanya’yı 3 milyon 270 bin ziyaretçi ile Risya takip etti. İngiltere listede 2 milyon 80 bin turist ile üçüncü sırada yer aldı. İngiltere pazarında %5,91 düşüş yaşanırken Ortadoğu  ve Kuzey Afrika’da durum ülkelere ve konjonktüre göre değişiklik gösterdi. Bu dağılım Cornelia Otellerinin de bulunduğu Belek bölgesinde daha fazla öne çıktı. Belek bölgesinde 2012 yılında 231 bin 892 Alman, 313 bin 891 Rusya vatandaşını ağırladık. Belek bölgesinde 2012’de misafir ettiğimiz milletler İrlanda ve A.B.D.’den %19, Azerbaycan %20, Hırvatistan %68, İspanya %144, Japonya %34, Letonya %18, Moldovya %31, Norveç %72, Özbekistan %22, Slovenya %21, Türkmenistan %17 artış gösterdi. Buna mukabil, Avustralya %33, Avusturya %31, Finlandiya %28, İran %33, İtalya %33, İzlanda %28, Kuzey Kıbrıs %22, Kanada %20, Kırgızistan %18, Polonya %34, Slovenya %27, Suriye %75, Yunanistan %26 düşüş gösterdi. “.

2012’ye İngiliz ve Türk misafirler damgasını vurdu

Cornelia Otellerinin 2012’nin ilk çeyreğinde olumsuz yansımalardan etkilenmesine rağmen, yıl genelini %85, yaz sezonunu %95 dolulukla kapattığını belirten Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Hakan Duran ve Cornelia Diamond Golf Resort Spa. Genel Müdürü Zafer Alkaya 2013’ün dikkatli olunması gereken bir yıl olduğunu söylediler. Hakan Duran ve Zafer Alkaya konuyla ilgili şu bilgileri verdiler; “2011’de fevkalade iyi bir yıl geçirdik. 2012 yılının ilk çeyreği sıkıntılı başladı. Akdeniz çanağındaki başta Arap Baharı gibi sosyal-politik gelişmelerin ardından toparlama gayreti içinde olan ülkeler, Avrupa’da ki krizin tüketim alışkanlıklarını etiklemesiyle zayıflayan genel talebin etkisi, Antalya’ya Avrupa dahil hedef ülkelerden direk uçuşun bulunmaması gibi sebepler olumsuz yansımalar yarattı. Bununla birlikte Cornelia Hotels, Golf, Spa ve Cornelia Sport tesislerinin doluluk oranları, %90. Başta Avrupa ve Rus pazarı olmak üzere dünyanın dört bir yanından 37 ülkeden misafir ağırladık. 2011 yılında 31 olan ülke sayısını 2012 yılında 37’ye çıkarmayı başardık. İkinci önemli etken ise, satış-pazarlama faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürmemiz oldu. Değişen dengeleri iyi gözlemleyerek satış-pazarlama etkinliği yürüttüğümüz destinasyon sayısını 49’dan 54’e çıkardık. Özellikle futbol ve golfte ciddi bir ivme yakaladık. Uluslar arası toplantı gruplarının niteliğinde geçtiğimiz yıllara göre çok daha iyi bir noktadayız. “



Cornelia De Luxe Resort Otel’in 2012 Pazar payı hakkında bilgi veren Genel Müdür Hakan Duran, “Cornelia De Luxe Resort Otel olarak 2012’de Avrupa’dan %45, BDT Pazarından % 21 misafir ağırladık. Golf misafirimiz %19, İç Pazar %10, MICE %3,  Spor ise %2 olarak gerçekleştı. Buna mukabil, 2013’de şimdiden bir önceki yıla göre %40 ön rezervasyon garantiledik. “ dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.