İstanbul Dersi ile “Kentimi Keşfediyorum“

İstanbul Dersi ile “Kentimi Keşfediyorum“

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nce organize edilen ve İETT Genel Müdürlüğü'nün ve İstanbul Rehberler Odası'nın destekleriyle, “İstanbul Dersi ile Kentimi Keşfediyorum” Projesi kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi.

 

“İstanbul Dersi ile Kentimi Keşfediyorum” Projesi, İstanbul’daki üniversitelerde okuyan öğrencilere yönelik İstanbul Dersi konulması ve bu derste okutulmak üzere hazırlanan Şehir, Kültür: İstanbul ders kitabı Projesine paralel olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen “İstanbul Dersi” projesi kapsamında, ilköğretim öğrencilerine yönelik,  kültürel mirasının farkına varıp kent kültürü bilinci ve kentsel aidiyet duygusu oluşturmaya yönelik gezi programlarını kapsıyor.

Proje ile farklı ilçelerden ilköğretim öğrencileri derste öğrendikleri İstanbul’un tarihi zenginliklerine ait izleri bu gezilerle görerek bilgilerini pekiştirdi. “İstanbul Dersi ile Kentimi Keşfediyorum” Projesinde Mayıs 2012 ‘de yapılan pilot uygulama ile 1625 öğrenciye ulaştı. Projeye 2013-2014 yılında, tüm yıl boyunca uygulanması planlanıyor.

Bugün proje kapsamında gerçekleştirilen gezi programının son günüydü. Saat 12:30’da projenin tanımı amacıyla İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İETT Genel Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü üst düzey yetkililerin katılımıyla Panorama 1453 Müzesi önünde pilot uygulamanın sonuçlarının paylaşıldı. Proje hakkında bilgi verilmesinin ardından öğrencilerle gezi programına katılım içeren bir bilgilendirme gerçekleştirildi.


Haber: Gürkan Kartal
Otomotiv ve Turizm Bölüm Sorumlusu


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.