İstanbul'da en zeki gezi

İstanbul'da en zeki gezi

Dünya hafıza ve matematik şampiyona birincileri Hintli öğrenciler İstanbul'u gezdi. Antalya'da 167 ülkenin katıldığı Memoriad (hafıza ve matematik) Şampiyonası'nda birçok ödül alan öğrenciler, İstanbul'da Ayasofya ve Sultanahmet gibi tarihi mekanları ziya

Antalya'da düzenlenen Memoriad Uluslararası hafıza, mentalarimetrik ve zihinsel matematik olimpiyatları birincileri İstanbul'u gezdi. Hindistan'da Child's Intellectual Academy'de okuyan yaşları 7 ile 14 arasında değişen öğrenciler, Antalya'dan 9 kupa, 32 madalya ve birçok ödül aldı. Ülkelerine dönmeye hazırlanan Hintli öğrenciler, tarihi mekanları gezerek yarışmanın yorgunluğunu attı. 

Hindistan'da özel bir okulda eğitim gören şampiyona öğrencilerin öğretmeni Gwendollen Naronha 4 yılda bir düzenlenen şampiyonayla ilgili şunları söyledi: "Öğrencilerimiz birçok elemelerden geçtikten sonra finale kalan 89 kişi arasından birinci oldu. Katılımcılar arasında 69 yaşında Japon profesörler gibi çok zeki kişiler de bulunuyordu. Bütün o kişileri yenerek altın, gümüş ve bronz madalyayı aldık. Yaklaşık 500 kapasiteli Hindistan'daki bir okulda okuyor bu öğrenciler. Özel seçilen öğrenciler alınıyor bu okula fakat herhangi bir ücret alınmıyor." 

Öğrenciler gezi sırasında yeteneklerini sergiledikleri kısa bir şov yaptı. Çok basamaklı sayılar üzerinde matematiksel işlem yapan öğrenciler, problem çözme hızlarıyla herkesi şaşırttı. Vatandaşlara doğum gün, ay ve yılını soran öğrenciler, o kişinin haftanın hangi günü doğduğunu tahmin etti. 7 basamaklı karekök içerisindeki sayılara bakıp yanıtlayan öğrencileri vatandaşlar cep telefonlarındaki hesap makineleriyle teyit etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.