Turizmin Merkezinde 19 Mayıs Coşkusu..!

Turizmin Merkezinde 19 Mayıs Coşkusu..!

Çok Büyük Bir Organizasyon..

Türkiye'de yerli ve yabancı Turizm denince akla ilk gelen genelde Akdeniz bölgesi olur. Ama Marmara'nın tam ortasında, aslında Turizmin Merkezi olan bir cennet var. Bahsettiğimiz yer Avşa Adası.  Medyada çok fazla ön plana çıkartılmasada Avşa adası kapasitesi, turizme verdiği önem ile her zaman adayı bilenler tarafından ilk tercih olmuştur. 

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Avşa adası yine muhteşem bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin bir çok büyük ilinde bile rastlanmayacak nitelikte bir Bayram Coşkusu vardı adada. 

Balıkesir büyükşehir belediyesinin organizyonu ile gerçekleştirilen etkinlikte Erdek`ten kalkan Bandırma vapuru Avşa adası ve adalar düzenlenen etkinlik kapsamında ziyaret edildi.Vapurun Erdek`ten hareket etmesi ile beraber 19 mayıs resmi törenleri başladı. Düzenlenen törende şiirler okunarak, jimnastik gösterileri yapıldı. Folklör oyunları ve çalınan müziklerle denizin ortasında renkli görüntüler yaşandı.

Bandırma vapurunun adamıza ziyareti esnasında itfaiye ekipleri vapuru skyboard gösterisi yaparak karşıladı.Vapurda bulunan yüzlerce ziyaretçi bu gösterileri nefeslerini tutarak izledi.

Törende bulunan Balıkesir büyükşehir belediye başkanı Ahmet Edip Uğur yaptığı konuşmada Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk nasıl 19 Mayıs`ta Samsun`a adım atarak kurtuluş savaşını başlatıysa, bizlerde bugün bandırma vapuru ile gençlik bayramı 19 Mayısı kutluyoruz.Gençliğimiz bu coşkuyu bugün Bandırma Vapuru’nda yaşıyor. Gençliğe bu duyguları ve Kuva-i Milliye ruhunu hatırlatmak istiyoruz. Milletimizin Çanakkale ve Kuva-i Milliye ruhu hala devam ediyor dedi.Düzenlenen etkinlik sonrası vapur Marmara adasında hareket ederek adamızı ziyaretini noktaladı.

Düzenlenen etkinlikte Balıkesir Valisi Ersin YAZICI,Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip UĞUR, Balıkesir Garnizon Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı,eşleri ve diğer protokol üyeleri katıldı. Avşa adası ile ilgili tüm detayları www.avsa-adasi.com.tr adresinden bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.