Yassıada turizme açılıyor

Yassıada turizme açılıyor

AK Parti, Türk siyasi hayatı açısından önem taşıyan Yassıada ve Sivriada’nın turizme açılmasını da öngören yasa tasarısını Meclis’e sundu.

Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısı, Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Tasarıda, Türk siyasi hayatı açısından taşıdığı önem dikkate alınarak projelendirilen ve bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilen Yassıada ve Sivriada’da yapılacak kültürel ve turizm amaçlı yatırım ve hizmetlerin Yap-İşlet-Devret modeli çerçevesinde yaptırılması öngörülüyor.

Tasarı ile, Her iki adanın da bütünlük içinde yaptırılması planlanan proje kapsamındaki yatırım ve hizmetlerin niteliği dikkate alınarak söz konusu projenin amaçlanan süre ve şekilde gerçekleştirilebilmesi için bu yatırım ve hizmetlerin kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına veya üst kuruluşlarına doğrudan görevlendirme suretiyle yaptırılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yetki veriliyor.
Ayrıca söz konusu proje kapsamında Yassıada ve Sivriada’da yapılacak olan planlama, imar ve inşaat uygulamaları ile diğer düzenlemelerin Kıyı Kanunu hükümlerine ve diğer mevzuatta yer alan kısıtlama ve prosedüre tabi olmayacağı hüküm altına alınıyor.

27 Mayıs 1960 Darbesi'nden sonra iktidardan uzaklaştırılan Demokrat Parti yönetimi, darbeyi gerçekleştiren cunta tarafından Yassıada’da kurulan özel bir mahkemede yargılanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.