Yeni turizm bölgeleri ilan edildi

Yeni turizm bölgeleri ilan edildi

Bakanlar Kurulu, yeni turizm merkezi, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan etti, bazı turizm bölgelerinin sınırlarında değişikliğe gitti.

   İstanbul Kongre Sarayı civarında bulunan İstinye turizm merkezi sınırları içinde daha önce bulunmayan bir bölge kapsam içine alındı.
 
   Bakanlar Kurulu'nun "Bazı alanların turizm merkezi, bazı alanların ise kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilanı ile bazı turizm merkezlerinin isim ve sınırlarının değiştirilmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması" hakkındaki kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Balıkesir Balya ŞifaTermal Turizm Merkezi, Balıkesir Sındırgı Hisaralan Termal Turizm Merkezi, Mersin Narlıkuyu-Akyar Turizm Merkezi sınırları daraltıldı, İstanbul İstinye Turizm Merkezi'nin sınırı yeniden düzenlendi. Kongre sarayı civarında bulunan İstinye Turizm Merkezi alanı içinde bulunan ancak daha önce turizm merkezi olanak kabul edilmeyen bir bölge de kapsama alındı.
 
   Kararla İzmir Bayındır Termal Turizm Merkezi, Kütahya Merkez Ortaca Turizm Merkezi, Sakarya Taraklı Termal Turizm Merkezi, Tokat Akbelen Yaylası Turizm Merkezi adıyla yeni merkezler oluşturuldu. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri olarak da; Denizli Tavas Bozdağ, İzmir Şirince Efes, Karakaya Baraj Gölü, Malatya Hekimhan Yamadağı kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi.
 
Kafkasör'ün adı değişti

   Artvin Kafkasör Turizm Merkezinin ismi Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak, Bursa Dağyenice Termal Turizm Merkezinin ismi Bursa Dağyenice Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak değiştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.