Yeni Yıl Artışla Başladı…

Yeni Yıl Artışla Başladı…

İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı, 2013 ün ilk ayında geçen yıla göre artış gösterdi. Önceki yıl ocak ayında 451.662 olan değer bu yıl % 17,9 luk bir artışla 532.726 olarak gerçekleşti.

Milliyetlerine göre gelen yabancıları incelediğimizde; ilk beşin, gelen tüm yabancılar içerisindeki payları ve değerleri şu şekildedir:  Almanlar:%7.7 (41.204),  Ruslar:%7.3 (38.835),  İngilizler:%4.1 (21.816), Amerikalılar:%4,0 (21.163), Libyalılar:%3,9 (190.432),   şeklinde gerçekleşti.

İstanbul Turizm İstatistikleri Raporu ile ilgili İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin konuyla ilgili değerlendirmesi şu şekilde: “Ocak ayı turist rakamlarının %18 gibi ciddi bir artışla başlaması İstanbul'un yöneticileri ve turizm sektörü açısından büyük bir moral olmuştur. İyi başlayan iyi gider sözü çerçevesinde 2013 yılının pozitif geçeceğine inanıyoruz. Yeter ki turizmin bileşeni bütün taraflar aynı bilinç ve sorumluluk içerisinde hareket edelim. İstanbul turizminin önü açıktır. Bu şehir daha çok misafiri ağırlamak için bir bütün olarak hazırdır.

Diğer taraftan İstanbul'da misafirimiz olan Amerikalı Sarai Sierra’nın hunhar bir cinayete kurban gitmesi tüm turizm camiasını derinden üzmüştür. Bu türden olayların olmaması ortak dileğimizdir. Bundan ders alıp gerekeni hep birlikte yapmalıyız. Turizmin en büyük sermayesinin 'güven' olduğu anlayışı içerisinde İstanbul'da olan münferit türden olayların basınımız tarafından daha duyarlı biçimde verilmesinde yarar görülmektedir. Kriminal ayrıntılarla yüklü haberler İstanbul güvenli değildir algısı oluşturmaktadır. Bu tür olayların vuku bulmaması için hepimizin aynı derecede yüksek sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.